Anton Hrachovský Samospráva

V Nových Zámkoch existuje 8 varovných sirén: Tá na radnici je stále nefunkčná

Novozámčanov je pripravených vystríhať viacero elektronických sirén. Slúžia na ochranu obyvateľstva v prípade nebezpečenstva. Jedna je však nefunkčná.

Ilustračný obrázok k článku V Nových Zámkoch existuje 8 varovných sirén: Tá na radnici je stále nefunkčná
Foto: Anton Hrachovský

Testovanie prevádzkyschopnosti systémov varovania v Nových Zámkoch sa vykonáva dvakrát ročne. V roku 2018 sa preskúšanie elektronických sirén vykonalo v júni (vykonal Okresný úrad Nitra). Druhé bude v decembri (vykoná Sekcia krízového riadenia MV SR). Zo zákona koordinuje preskúšanie systémov varovania obyvateľstva Ministerstvo vnútra SR.

Okrem jednej sú funkčné

Na území mesta Nové Zámky sa nachádza 8 elektronických sirén. „Okrem elektronickej sirény umiestnenej na Mestskom úrade sú momentálne všetky funkčné. Z dôvodu nefunkčnosti tej na Mestskom úrade sme sa obrátili na Okresný úrad – odbor krízového riadenia, Nové Zámky. Zabezpečenie jej opravy patrí do jeho kompetencie,“ vysvetlila Petronela Bernáth, hovorkyňa mesta.

„Oprava uvedenej elektronickej sirény bude realizovaná po vykonaní verejného obstarávania a uzatvorení rámcovej dohody s vybraným dodávateľom služby na vykonávanie pozáručného servisu,“ píše sa v odpovedi Okresného úradu Nové Zámky s tým, že požiadavky na verejné obstarávanie boli opakovane v roku 2017 a v apríli 2018 predložené na Odbor verejného obstarávania Ministerstva vnútra SR.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM