Anton Hrachovský Samospráva

V meste sa chystajú orezy a výrub drevín: Čaká sa aj na podnety občanov

V Nových Zámkoch sa pravidelne realizujú výruby suchých, ale i živých stromov a orezávky drevín. Vykonáva sa tak aj na základe žiadostí občanov.

Ilustračný obrázok k článku V meste sa chystajú orezy a výrub drevín: Čaká sa aj na podnety občanov
Zdroj: TASR

V Nových Zámkoch sa o tieto činnosti stará mestská príspevková organizácia Novovital. V priebehu budúceho týždňa (13. – 19. februára) začne s úpravami nádvorí medzi bytovými domami. Novovital prosí občanov, pokiaľ majú požiadavky na úpravu svojich nádvorí, nech neváhajú osloviť pracovníkov spoločnosti so svojimi požiadavkami – a to buď priamo v teréne, keď budú vykonávať úpravu zelene priamo v danom nádvorí alebo cez domových dôverníkov.

Podľa riaditeľa Novovitalu Ľudovíta Leba možno svoje požiadavky zaslať aj priamo e-mailom na adresu spoločnosti, čo jej uľahčí prácu. Ako ďalej uvádza, ideálne by bolo, ak by občania i opísali miesto, kde sa strom nachádza, najlepšie aj s fotografiou.

„Pokiaľ máte okolo vášho domu, bytovky na verejnom priestranstve vyschnuté alebo choré stromy, nahláste to na e-mailovú adresu peter.paluk@novezamky.sk alebo na adresu novovital@novovital.sk, aby sa mohol vykonať výrub stromu v čase vegetačného pokoja,“ uviedol Ľudovít Lebó, riaditeľ Novovitalu.

Okrem výrubov sa starostlivosť o dreviny v tomto období sústreďuje aj na orezávky drevín. Tie sa takisto robia na základe požiadaviek občanov, ktorí sa s nimi obracajú na samosprávu. Tá po posúdení skutkového stavu priamo na mieste rozhoduje o ich opodstatnenosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM