Anton Hrachovský Kultúra

V kotlíkoch to bude vrieť: Najlepšie halászlé sa bude podávať vo Dvoroch

Rybacia polievka halászlé je medzi Slovákmi veľmi populárna. Kúsok od Nových Zámkov sa zídu majstri umenia v príprave tohto pokrmu. Odohrá sa 4. ročník súťaže vo varení halászlé.

Ilustračný obrázok k článku V kotlíkoch to bude vrieť: Najlepšie halászlé sa bude podávať vo Dvoroch
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Sezóna fajnšmekrov je tu. Pri peknom počasí veľa ľudí rado kuchtí priamo v prírode. So svietiacim slnkom prichádza ja lepšia nálada a v príjemnom prostredí a ovzduší aj lepšie chutí. A ak máte radi rybacinu, prvý májový víkend si poznačte do kalendára. V sobotu 5. mája 2018 od 10:00 do 15:00 sa v Dvorskom kultúrnom parku vo Dvoroch nad Žitavou odohrá 4. ročník súťaže vo varení halászlé.

Najlepšie halászlé vo Dvoroch

Úlohou troj- až päťčlenných družstiev bude pripraviť rybaciu polievku halászlé. Usporiadatelia zabezpečia pracovný stôl, prívod pitnej vody i miesto na osadenie kotlíka. Súťažiaci sú povinní použiť zásteru (plášť), čiapku (šatku) a taktiež zabezpečiť si palivové drevo. Môžu si aj vyzdobiť svoje pracovné miesto, napríklad prvkami, ktoré ich ako družstvo charakterizujú.

Nástup družstiev je plánovaný na 10:00, odovzdanie vzoriek polievky o 15:00. Na základe bodového hodnotenia poroty sa určí konečné hodnotenie súťažiacich v bronzovom, striebornom a zlatom pásme.

Ako sa prihlásiť

Ak radi varíte, neváhajte a ukážte svojmu okoliu, aký majster sa vo vás skrýva. Prihlásiť sa do súťaže možno do 30. apríla, do 15:00. Spraviť tak môžete osobne priamo v Kultúrnom dome alebo poštou.

V takom prípade je treba zalať prihlášku na adresu: Kultúrny dom Dvory nad Žitavou, Veľká Komárňanská č.1, 941 31 Dvory nad Žitavou. Organizátori poskytujú informácie aj na telefónnom čísle 0918 511 727.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM