Anton Hrachovský Hokej

V Kazachstane obhájil piate miesto, užil si aj 3200-metrový vrchol, ROZHOVOR

Začiatkom februára vyvrcholila 28. Svetová Zimná Univerziáda v najväčšom kazašskom meste Almaty. Slováci obhájili v hokeji piate miesto a my sme sa po turnaji porozprávali so zástupcom HC Nové Zámky Andrejom Suchardom, ktorý na podujatí reprezentoval i naše mesto.

Ilustračný obrázok k článku V Kazachstane obhájil piate miesto, užil si aj 3200-metrový vrchol, ROZHOVOR
Zdroj: Archív Andreja Suchardu

Slovenská hokejová reprezentácia ukončila účinkovanie na 28. Svetovej zimnej univerziáde v kazašskom Almaty víťazne, v súboji o 5. miesto zvíťazila nad Lotyšskom 5:4. Pod vedením trénera Andreja Výboha tak Slováci obhájili v Kazachstane piate miesto spred dvoch rokov zo španielskej Granady. V kádri sa objavil, podobne ako pred dvoma rokmi, i obranca z Nových Zámkov Andrej Sucharda (na snímke v bielom drese).

Šesť bodov z Nových Zámkov

Mladí Slováci sa postupne predstavili proti Veľkej Británii (výhra 9:0), USA (výhra 4:1), Kanade (prehra 3:5), Česku (prehra 3:4), Švédsku (výhra 4:2), aby svoje účinkovanie zakončili zápasom o piate miesto proti Lotyšsku (výhra 5:4).

Bodovo sa darilo na turnaji i zástupcovi HC Nové Zámky – Andrejovi Suchardovi. V štyroch stretnutiach si pripísal 6 kanadských bodov (3+3) a sedem ´plusiek´ v hodnotení ±. V posledných dvoch zápasoch si tak na svoje konto pripísal tri presné zásahy, dva do švédskej a jeden do lotyšskej siete.

V drese s dvojkrížom na hrudi štartovali na tomto podujatí okrem Suchardu i niektorí, novozámockému fanúšikovi známi, hráči. Kapitánom tímu bol bývalý hráč Nových Zámkov Martin Uhnák, okrem neho figuroval v útoku aj Ján Zlocha, ktorý so Zámkami postúpil do Tipsport ligy.

S Andrejom Suchardom sme sa po turnaji v krátkosti porozprávali.

Obrovská ale krásna krajina

Ako si si užil turnaj?

Turnaj bol super mali sme všetko zaobstarané. Celý čas sme trénovali aj hrali zápasy na modernom štadióne, ktorý bol bol počas zápasov prevažne vypredaný. Kazaši si dali záležať na tomto podujatí.

Na akom poste si hral?

Proti Britom a USA som bol v obrane. Na zápasy s Kanadou a Českom som nemohol nastúpiť a so Švédskom a Lotyšskom som bol už v útoku, nakoľko niekoľko útočníkov zasiahla maródka.

A kde si ti hrá lepšie?

To mi je jedno, nemám problém ani s jedným postom.

Aj ste stihli pokecať s Martinom Uhnákom a Janom Zlochom, že čo majú nové?

Samozrejme. S Janom som bol dokonca na izbe. Chlapcom sa darí v hokejovom aj osobnom živote, čo je super.

Stihol obzrieť Almaty? Ako na teba pôsobila krajina?

Mesto je krásne a obrovské. Premiestňovať sa po ňom rozhodne nie je záležitosťou na pár minút. Almaty má mnoho zaujímavých miest, ktoré je vhodné navštíviť. Pre nabitý program sme toho veľa nestihli, ale posledný deň sa nám podarilo navštíviť lyžiarske stredisko Shymbulak, kde nás lanovka vyviezla na vrchol pohoria, ktorý má 3200 metrov.

Zdroj: Archív Andreja Suchardu
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM