Anton Hrachovský Kultúra

Užite si víkend v Nových Zámkoch naplno: Inšpirujte sa našim výberom podujatí

Voľné dni môžete v Nových Zámkoch a okolí stráviť na rôznych miestach. Inšpirujte sa ponukou, ktorú sme pre vás vybrali.

Ilustračný obrázok k článku Užite si víkend v Nových Zámkoch naplno: Inšpirujte sa našim výberom podujatí
Foto: Anton Hrachovský

VATRA ZVRCHOVANOSTI

13. júla o 18:00, Areál Športhotela, Sihoť

Aj Novozámčania si pripomenú Deklaráciu o zvrchovanosti Slovenska. Vatra zvrchovanosti sa na Sihoti v areáli Športhotela rozhorí 13. júla o 18:00. Súčasťou bude aj kultúrne predstavenie, ktorého súčasťou budú Spevácke zbory Lipa a Novozámockí seniori či skupina Nešlapeto.

HVIEZDNA SCÉNA: BOBOŠ PROCHÁZKA & PIŠTA LENGYEL

13. júla o 20:00, Astronomický kabinet, Tabaková ulica

V piatok pokračuje 3. ročník hudobnej série Hviezdna scéna. Počas letných večerov dostanú priestor viacerí umelci, tentoraz sa na pódiu predstavia Boboš Procházka a Pišta Lengyel.

TÚLAVÁ ČITÁREŇ: NA DNE

13. júla o 20:00, Starý bazén za krytou plavárňou, Turecká 3

Vedeli ste, že v Nových Zámkoch sa už po siedmy raz koná udalosť s názvom Túlavá čitáreň? Organizátori zakaždým prenesú literárny zážitok na zaujímavé miesta v mesta. Tento piatok je prichystané Horácké divadlo Jihlava, ktoré prítomných prevedie českou disidentskou poéziou a jihlavská kapela Old good chassis. Tá zahrá legendárny disidentský undergroundový big beat. Ako tvrdia organizátori, pôjde o jedinečnú možnosť vidieť starý bazén za plavárňou po 30 rokoch.

SUNRISE CUP: XIII. BEACH VOLLEY TURNAJ

14. júla od 7:00, Termálne kúpalisko Štrand

V sobbotu sa na kúpalisku Štrand odohrá tradičný turnaj v plážovom volejbale. Štartovať na ňom budú neregistrovaní hráči zo Slovenska i zo zahraničia.

HORÚČKA SOBOTŇAJŠEJ NOCI

14. júla od 21:00, Termálne kúpalisko Štrand

Na párty pod holým nebom sa ukážu Dj-i Mickey a Mathias Wolf. V prípade nepriaznivého počasia sa udalosť neuskutoční.

JUMPING NIGHT

14. júla od 19:00 do 21:30, Termálne kúpalisko Tvrdošovce

Termálne kúpalisko v Tvrdošovciach bude dejiskom podujatia Jumping night, čo je vlastne veľká plážová party s 200 trampolínami. Možno si zaskákať na trampolíne pod vedením inštruktorov jumpingu. Pripravené je aj nočné kúpanie či disco v bazéne. Na podujatie sa treba registrovať.

SPEVOLOĎ

15. júla o 10:00, Astronomický kabinet

Divadielko Dunajka prichádza do Nových Zámkov s veselou pesničkovou dramatohračkou, v ktorej šašovia šibi a ryby chytajú s deťmi ryby, raky, korytnačky a iné hračky. V prípade nepriaznivého počasia sa predstavenie odohrá v Dome kultúry Kovak.

EURÓPA PRED 400 ROKMI

do 21. júla, Múzeum Jána Thaina

Históriu pripomenie výstava, ktorú pripravilo Múzeum Jána Thaina v Nových Zámkoch a ktorej súčasťou budú aj hry pre školákov. Doplnkovou voliteľnou zložkou výstavy je prezentácia Delostrelecká akadémia, ktorá sa venuje priamo vojenskej technike doby prostredníctvom prednášky spojenej s premietaním. Výstava bude sprístupnená verejnosti až do 21. júla 2018.

MEDZINÁRODNÁ VÝSTAVA UMELECKEJ FOTOGRAFIE

od 6. júna do 31. augusta 2018, Poetry Café galéria

Pozrieť si môžete aj XVII. Medzinárodnú výstavu umeleckej fotografie maďarských fotografov.

VOĽNÝ PÁD

od 28. júna do 1. septembra 2018, Galéria umenia Ernesta Zmetáka

Umelkyňa, ktorej korene siahajú až do Nových Zámkov predstaví svoje diela na výnimočnej výstave. Tá bude unikátna tým, že po prvý raz bude mapovať históriu jej 54 rokov trvajúcej tvorby.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM