Anton Hrachovský Hokej

Úvodné pohyby v kádri MHC Nové Zámky: Odchod dvoch útočníkov, vrátane kapitána

Pred tipsportligovou sezónou 2019/2020 opustila rady novozámockého klubu dvojica útočníkov.

Ilustračný obrázok k článku Úvodné pohyby v kádri MHC Nové Zámky: Odchod dvoch útočníkov, vrátane kapitána
9
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

V drese MHC Nové Zámky už nenastúpia v novej sezóne 2019/2020 dvaja útočníci – Adam Zbořil a Eduard Šimun.

Kapitán mieri do vlasti

Adam Zbořil (na snímke vľavo) bude v ďalšej kariére pokračovať v klube českej najvyššej súťaže BK Mladá Boleslav. Jeho príchod už potvrdil jeho nový zamestnávateľ na svojom webe.

Zbořil by mal zvýšiť konkurenciu medzi mladými hráčmi v tíme. „Adam je zaujímavý hráč, o ktorom sme si počas sezóny priebežne získavali informácie, s Milošom Hořavom sme skautovali videá jeho zápasov. Je to menší hráč, ktorý má dobré korčuľovanie, techniku i hokejové myslenie," povedal o Zbořilovi Radim Vrbata, športový manažér Mladej Boleslavi.

Český center odohral za Novozámčanov počas dvoch ročníkov 120 tipsportli­gových duelov. Strelil v nich 32 gólov, ku ktorým pridal 40 gólových prihrávok. Dovedna tak nazbieral 72 bodov. V oboch sezónach bol najproduktívnejším hráčom klubu, v tej poslednej bol v 23 rokoch dokonca kapitánom.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Odchod vysokého centra

Ďalším z hráčov, ktorý je na odchode, je stredný útočník Eduard Šimun (na snímke vpravo). V Nových Zámkoch pôsobil počas ročníkov 2017/2018 a 2018/2019. V novozámockom drese si 24-ročný center pripísal v 82 tipsportli­gových zápasoch 48 bodov za 26 gólov a 22 asistencií.

V uplynulej sezóne si odskočil na niekoľko zápasov do Slovana Bratislava, v drese ktorého okúsil KHL. Okrem toho obliekol aj slovenský dres, keď sa predstavil na Kaufland Cupe proti Olympijskému tímu Ruska.

„Nechcem zatiaľ nič konkretizovať, no v hre je pôsobisko na Slovensku a možno aj v Čechách,“ povedal pre novezamky24.sk Eduard Šimun.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Adam Zbořil a Eduard Šimun v drese MHC Nové Zámky
9
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM