Viktória Botošová Rôzne

Útulok pre mačičky v novom. FOTO: Prvý mačací deň v Zámkoch, toto tu ešte nebolo

Prvý mačací deň v Zámkoch je už za dverami. Ako vyzerá taký mačací deň a čo všetko vás u čaká?

Ilustračný obrázok k článku Útulok pre mačičky v novom. FOTO:  Prvý mačací deň v Zámkoch, toto tu ešte nebolo
Zdroj: Dnes24.sk

Útulkov pre mačičky nie je veľa

Termín tejto udalosti sa blíži. Už túto sobotu 15.augusta 2015 od 10:00 hod. organizuje Občianske združenie Mačací Raj v Nových Zámkoch svoj 1. mačací deň. Je spojený zároveň s jednou nepríjemnou udalosťou, ktorá sa stala 10.januára, kedy vyhorel vonkajší výbeh pre mačičky, v ktorom niektoré aj zahynuli. Ako nás však informovali, aktuálny stav k dnešnému ránu je úctyhodných 103 mačičiek.

„Tento deň organizujeme kvôli tomu, že sa podarilo výbeh obnoviť a chceli by sme ukázať našim občanom a aj širšej verejnosti, že takéto útočisko pre mačičky v našom meste je. Pretože útulkov pre mačičky na Slovensku nie je veľa,“ vysvetľuje Denisa Vanyová, predsedníčka OZ Mačací raj v Nových Zámkoch.

Čaká vás výstava, mačací blší bazár a hlavne mačičky

A program? Nie je nejako striktne vymedzený. Začína však o 10:00 a končí o 18:00 hod. „Čo máme dohodnuté je výstava fotografií talentovanej fotografky Marty Zelinkovej, so svojimi úžasnými knižkami o mačičkách príde Janka Krajčovičová, ktorá je zároveň zakladateľkou Mačacieho Spektra (stránka na FB, ktorú navštevuje mnoho mačičkárov, kvôli ich mačacím poznámkam). Okrem fotografky Marty Zelinkovej príde ešte aj talentovaná Jelka Školková, obe dámy budú robiť profesionálne fotografie na želanie s mačičkami,“ uvádza Vanyová.

Ako ďalej pokračuje, pre detičky pripravili maľovanie na tvár a pre všetkých mačací blší bazár. V bazáre budú rôzne handmade výrobky, sú to rôzne vecičky s mačacou tematikou – hračky pre mačky, levanduľové vankúšiky, bižutéria, maľované oblečenie, mydlá, sviečky, košíky, peliešky, náramky, prívesky, nálepky, magnetky s tematikou mačacieho raja atď.

Najdôležitejšie na záver. „A samozrejme to najdôležitejšie, neobmedzený prístup k mačičkám, ktoré sú v starostlivosti OZ Mačací Raj,“ dodala predsedníčka OZ Mačací raj.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: Archív OZ Mačací raj

FOTO: Útulok v novom i spokojné mačičky
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM