Anton Hrachovský Kultúra

Úspešní Zámčania: Do diskusie sa zapojí hviezdny hádzanár Martin Straňovský

Projekt o úspešných Novozámčanoch čaká diskusia s jedným z najlepších slovenských hádzanárov.

Ilustračný obrázok k článku Úspešní Zámčania: Do diskusie sa zapojí hviezdny hádzanár Martin Straňovský
8
Galéria
Zdroj: TASR

Ako piaty hosť v rámci diskusného cyklu Príbehy výnimočných Novozámčanov prijal pozvanie hádzanár Martin Stráňovský. Slovenský reprezentant je kapitánom najlepšieho slovenského klubu – Tatran Prešov Handball Team. V minulosti sa presadil aj vo hviezdami nabitej Barcelone, kde získal dva ligové tituly a 2. resp. 3 miesto v Lige majstrov. Následne úspešne pôsobil aj v nemeckej Bundeslige.

V uplynulej sezóne 2018/2019 pôsobil práve v Prešove a stal sa najlepším ligovým ľavým krídlom ako súčasť hádzanárskej Sedmičky roka 2018.

Diskusia s hádzanárom

Diskusia s Martinom Stráňovským sa bude konať v sobotu 22. júna od 18:00 v priestoroch Domu kultúry Kovak na Hlavnom námestí.

„Diskusný projekt o osudoch Novozámčanov získava postupne väčšiu pozornosť a ľudia sú úprimne hrdí na to, že z Nových Zámkov pochádza mnoho úspešných a čestných osobností, o práci ktorých vie celá krajina,“ teší sa z úspechu diskusií ich organizátor a moderátor diskusií Milan Grieč.

„Je zaujímavé, že s Martinom Stráňovským nás spája to, že v čase, keď z Nových Zámkov odchádzal na svoje prvé zahraničné pôsobisko, tak som ešte ako mládežnícky hráč MHC Štart Nové Zámky dúfal, že ho niekedy budem nasledovať. Bol mi v tom čase športovým vzorom, dnes je mi aj obrovským ľudským vzorom,“ vysvetľuje Milan Grieč.

„V súčasnosti uvažujem, akým spôsobom myšlienku ďalej rozvíjať. Cítim veľký záväzok voči svojmu rodnému mestu a vyčítal by som si, ak by som sa ľudský a profesionálny potenciál Novozámčanov nesnažil sprostredkúvať ďalej. Prajem si totiž zároveň, aby aj ďalší Novozámčania dlhodobo presviedčali Slovensko, Európu a celý svet o svojej výnimočnej vytrvalosti, pokore a ochote vracať spoločnosti niečo späť,“ dodal Milan Grieč.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Martin Straňovský podpísal zmluvu s Tatranom Prešov
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM