Palic Palic Krimi

Úraz na kúpalisku

Sanitka na kúpalisku vždy vzbudí pozornosť. Včera na kúpalisku Štrand E. Tatárika v Nových Zámkoch prišla až ku vchodu do bazénov. Má zlomenú nohu - hovoril každému chlapec, ktorý bežal okolo. Zásah záchranárov bol rýchly, dievča v sanitke už bolo oš

Zásady, ktoré by ste mali dodržiavať

Pri návšteve kúpalísk nezabúdajte na nasledovné zásady:

Na umelých kúpaliskách: Pred vstupom do bazénu sa osprchujte a prejdite brodiskom. Pred vstupom do bazénu si všimnite farbu vody, zákal či zápach, resp. plávajúce znečistenia na hladine. Nekúpte sa vo vode, ak zapácha po moči alebo výrazne po chlóre, ak sú na stenách bazéna slizovité zelené povlaky, resp. poškodené kachličky. Nevstupujte do bazénu ak viete, že máte prenosné ochorenie. Používajte WC. Rešpektujte výstražné značenia pri bazéne. Neskáčte „hlavičky“ tam, kde je to zakázané. Môžete ublížiť nielen sebe, ale aj iným ľuďom.

Na prírodných kúpaliskách: Nevstupujte do neznámej stojatej či tečúcej vody. Nevstupujte do vody, ktorá na vás pôsobí odpudivo. Rešpektujte značenia o zákaze kúpania a upozornenia v okolí vodnej plochy. Do hlbokej vody by sa mali odvážiť iba zdatní plavci a ani tí nikdy nie jednotlivo. Do vody vstupujte postupne a vyhýbajte sa prudkému ochladeniu organizmu. Nekúpte sa vo vodách, kde sa zhromažďuje vodné vtáctvo. Nevstupujte do zelenej vody s premnoženými riasami či sinicami. Nevstupujte do vodných plôch, v okolí ktorých ste našli uhynuté vtáky alebo zvieratá.

Po každom kúpaní sa dôkladne osprchujte a čo najskôr prezlečte do suchého oblečenia!

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM