Zuzana Vajayová Rôzne

UKF pripravila pre záujemcov o štúdium deň otvorených dverí

Záujemcovia o štúdium na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre si môžu vo štvrtok 17. februára počas dňa otvorených dverí prezrieť priestory UKF a oboznámiť sa s jej vzdelávacími programami, aktivitami a štruktúrou.

Na všetkých piatich fakultách sa návštevníci budú môcť oboznámiť so systémom výučby a pozrieť si učebne, výskumné, technologické a knižničné priestory fakúlt spojené s odborným výkladom.

„Okrem informácií o študijných programoch a podmienkach prijímacieho konania a dôležitých termínoch sa dozvedia, aké sú možnosti semestrálneho študijného pobytu v zahraničí, o spolupráci katedier s domácimi a zahraničnými inštitúciami, či o uplatnení absolventov jednotlivých študijných programov realizovaných univerzitou,“ uviedla Jana Krajčovičová z UKF.

Počas dňa otvorených dverí v roku 2010 navštívilo túto nitriansku univerzitu približne 6000 mladých ľudí. Jednotlivé katedry na Fakulte prírodných vied, Fakulte sociálnych vied a zdravotníctva, Fakulte stredoeurópskych štúdií, Filozofickej fakulte a Pedagogickej fakulte pripravili pre záujemcov o vysokoškolské štúdium viaceré praktické ukážky a prezentácie. „Ide napríklad o praktickú ukážku a nácvik laickej kardiopulmonálnej resuscitácie na figuríne na Katedre klinických disciplín a urgentnej medicíny, vernisáž študentov Katedry výtvarnej tvorby a výchovy v Galérii Univerzum. Katedra fyziky ponúka ukážky studenej levitácie, tornáda, či zobrazenie chladu, Katedra chémie zasa praktické ukážky experimentov v chemickom laboratóriu,“ dodala Krajčovičová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM