Rôzne

Novozámockým učiteľom sa dostalo veľkej pocty: Za svoju pedagogickú prácu dostali významné ocenenie!

Pri príležitosti Dňa učiteľov v kraji oceňovali významných pedagógov za ich doterajšiu prácu. Tejto veľkej pocty sa dostalo aj pedagógom z Nových Zámkov.

Ilustračný obrázok k článku Novozámockým učiteľom sa dostalo veľkej pocty: Za svoju pedagogickú prácu dostali významné ocenenie!
Zdroj: Webnoviny.sk

Ocenenie si pri príležitosti Dňa učiteľov prevzalo 15 pedagógov z gymnázií a stredných odborných škôl v Nitrianskom kra­ji.

Medzi ocenenými učiteľmi boli aj pedagogičky z Nových Zámkov. Tímea Švecová zo Strednej zdravotníckej školy a Blažena Feldvidékyová zo Strednej odbornej školy hotelových služieb a obchodu.

Belica o problémoch v školstve

Ocenenie učiteľom slávnostne odovzdal predseda kraja Milan Belica, ktorý sa pri oceňovaní zmienil aj o súčasných problémoch v školstve. Vo svojom príhovore uviedol, že v kraji stále prevažuje záujem žiakov, prípadne ich rodičov o odbory, ktoré neposkytujú možnosť uplatnenia sa na trhu práce. Na druhej strane chýbajú žiadaní odborníci najmä v technických odboroch.

Ďalším problémom súčasnej spoločnosti je podľa Belicu prevzdelanosť, prílišná vzdelanosť adeptov na zamestnania a mnohí sú nútení hľadať prácu v zahraničí za veľmi ponižujúcich podmienok. „Tento stav neprospieva prosperite Slovenska," konštatoval na záver predseda Belica vo svojom príhovore.

Foto: ilustračné

Sara

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM