Anton Hrachovský Hokej

U hokejistov pribudli nové tváre: Káder vystužili mladý útočník i obranca

Do klubu HC Nové Zámky pribudla v posledných hodinách dvojica mladých posíl. Obaja hráči už majú i skúsenosti s juniorskou reprezentáciou.

Ilustračný obrázok k článku U hokejistov pribudli nové tváre: Káder vystužili mladý útočník i obranca
Zdroj: TASR

Po odchode Erika Čaládiho do Popradu angažovalo vedenie HC Nové Zámky dvojicu slovenských hokejistov so skúsenosťami z Tipsport ligy i juniorskej reprezentácie – Eduarda Šimuna a Samuela Haina. Informoval o tom klub prostredníctvom svojej webovej stránky.

Známa tvár z minulej prípravy

Eduard Šimun (na snímke vpravo) nie je pre novozámockých fanúšikov neznámou tvárou, pred rokom bojoval o miesto v zostave tipsportligového nováčika, no nakoniec nepresvedčil vtedajšieho trénera Miroslava Chudého. Po odchode z Nových Zámkov pred štartom sezóny 2016/2017 sa presťahoval do rodných Topoľčian, odkiaľ si neskôr odskočil do tipsportligového Trenčína, v drese ktorého sa predstavil i v stretnutiach proti Novozámčanom.

22-ročný korčuliar má skúsenosti aj z dresu Banskej Bystrice, za ktorú nastupoval v ročníku 2012/2013, následne si vyskúšal americkú USHL v drese klubu Sioux Falls Stampede, švédsku Division 1 (Varberg HK), českú extraligu (HC Pardubice) i nižšiu súťaž (HC Šumperk), aby nakoniec zakotvil v Dukle Trenčín. V sezóne 2011/2012 reprezentoval Slovensko na Majstrovstvách sveta do 18 rokov v 1. divízii, pričom s národným tímom vybojoval postup späť medzi elitu. O dva roky neskôr sa predstavil s dvojkrížom na hrudi na MS do 20 rokov. Skúsenosti má aj z projektu HK Orange 20, kde pôsobil v ročníkoch 2011/2012 a 2013/2014.

K útočníkovi aj obranca

Druhým do partie posíl je ešte len 20-ročný obranca Samuel Hain (na snímke vľavo). Ten pôsobil vo svojej doterajšej kariére iba v rodných Topoľčanoch a v uplynulej sezóne i v projekte HK Orange 20. V predchád­zajúcom ročníku si za ´žochárov´ zahral aj štyri duely play off 1. ligy proti neskoršiemu finalistovi – Skalici a predstavil sa i na MS do 20 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM