Anton Hrachovský Samospráva

Tržnica v Zámkoch skúša novinku: Seniori budú predávať v určité dni bez poplatku

Starší predajcovia na trhovisku v Nových Zámkoch budú platiť menej. Vedenie tržnice chce otestovať tento prístup do konca roka.

Ilustračný obrázok k článku Tržnica v Zámkoch skúša novinku: Seniori budú predávať v určité dni bez poplatku
Foto: Anton Hrachovský

Po zorganizovaní niekoľkých blších trhov či trhu s ručne vyrábanými predmetmi pristúpilo vedenie novozámockého trhoviska k zaujímavej zmene. Týka sa predajcov a ide o zrušenie poplatku pre predajcov – seniorov vo vybrané predajné dni.

Dva dni v týždni zadarmo

„Niekedy sa im predať svoju úrodu nepodarí a ziskom z predaja si nezarobia takmer nič. Preto sme sa rozhodli, že vyčleníme dva trhové dni, kedy budú môcť naši trhovníci-seniori predávať na tržnici bezplatne,“ uvádza na webe tržnice Vladimír Mičuda zastupujúci spoločnosť Brantner, ktorá trhovisko prevádzkuje. Vybranými dňami budú pondelok a streda.

Jednou z podmienok je, aby mal predávajúci 70 a viac rokov, potrebné povolenia na predaj na tržnici a tiež musí byť pri predaji osobne prítomný.

Takútu formu predaja nastavilo vedenie tržnice na skúšku do konca roka 2018. „Máme takú malú nádej, že to mnohých starších trhovníkov presvedčí, aby to skúsili a tým zároveň aj oživili život tržnice počas týždňa. Chceli by sme, aby sa z pondelka a stredy stal špecifický trh, kde sa budú stretávať starší a skúsení trhovníci, ktorí svoje ovocie a zeleninu pestujú vo svojich záhradkách poctivo a čestne. A aby sa im za ich celoročnú snahu predaj na našej tržnici oplatil,“ dodal Mičuda.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM