Anton Hrachovský Hokej

Tri body ostávajú doma: Novozámčania si poradili s Detvancami

Hráči MHC Nové Zámky privítali na domácom ľade Detvancov. Tri body po výhre bielo-zelených ostali doma.

Ilustračný obrázok k článku Tri body ostávajú doma: Novozámčania si poradili s Detvancami
Foto: Geleta Zsolt

Po krátkom prerušení v 4. minúte spôsobenom rozbitým sklom medzi trestnou lavicou a boxom časomeračov pohrozil ako prvý Puliš. Domáci brankár bol však pozorný. Toho následne preveril tvrdou strelou aj Žilka, tiež bez úspechu. Do tretice mohol pohroziť Valent, ale puk bol od neho rýchlejší. Vzápätí hrali Novozámčania presilovku, v ktorej najprv Štrauch poslal puk do žrde detvianskej brány. Už o niekoľko sekúnd neskôr však domáci otvorili skóre duelu, keď sa presadil Urban. Neprešli ani dve minúty a domáci sa tešili opäť – Nejezchleb miernym pohybom oklamal hosťujúceho gólmana a švihom z pravého kruhu ho dokonale zaskočil.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Druhú tretinu začali domáci tlakom, ale nepodarilo sa im ho pretaviť v tretí gól. Neujala sa ani Zbořilova strela spoza detvianskeho obrancu. Nové Zámky mali aj v tomto úseku stretnutia hernú prevahu, hostí však držal v hre ich brankár, čo potvrdil pri Juríkovom príklepe z ľavého kruhu. Na druhej strane Valentov pokus bez prípravy mieril len do Košarišťana. V 39. minúte sa pekne uvoľnil na pravom krídle Jurík, spoza brány posunul puk na Rogoňa ale tomu sa nepodarilo poslať puk do siete. 33 sekúnd pred koncom druhého dejstva sa tak predsa len stalo. Kudla našiel peknou prihrávkou naprieč útočným pásmom Jakúbeka, strela ktorého nakoniec skončila za Zalivinom. Už – už sa zdalo, že domáci pôjdu do kabín s čistým kontom, no v poslednej sekunde prekonal Košarišťana Ďaloga.

V tretej tretine hostia zvýšili obrátky, no pribrzdilo ich vylúčenie Kukleva. To mohli potrestať Bajtek i Kudla, ale Detvania sa aj so šťastím ubránili. Ani hostia svoju početnú výhodu nevyužili, i keď Murček nastrelil Košarišťanovu pravú tyč. V poslednej minúte duelu sa presadili Detvanci po druhý raz – Ščurko doklepol puk do domácej svätyne. Napriek tomu však ostali tri body na juhu Slovenska.

MHC Nové Zámky – HC 07 Detva 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Góly: 10. Urban (Štrauch, Kudla), 11. Nejezchleb (Fábry), 40. Jakúbek (Kudla) – 40. Ďaloga (Sládok), 60. Ščurko (Gašpar, Kuklev)

Rozhodovali: Goga, Juhász (Maď.) – Kacej, Vincze (Maď.), vylúčení: 2:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, strely: 23:40, 856 divákov

Zostavy:

MHC Mikron Nové Zámky:
Košarišťan – Andersons, Kudla, Hain, Henderson, Ordzovenský, Novák, Hatala – Bajtek, Urban, Štrauch – Rogoň, Zbořil, Jurík – Ondrušek, Jakúbek, Nejezchleb – Fábry, Slávik

HC 07 Detva:
Zalivin – Kuklev, Mar. Chovan, Hraško, Sládok, Šimon, F. Fekiač, Surový, Gachulinec – Puliš, Murček, Ščurko – Gašpar, V. Fekiač, Ďaloga – Žilka, Mat. Chovan, Tibenský – Giľák, Valent, Král

Ohlasy po zápase

Milan Jančuška, tréner Nových Zámkov:
Detva bola veľmi húževnatým súperom. Za stavu 2:0 aj 3:0 sa súper nezlomil. S hrou nie som spokojný, veľa herných situácií sme riešili zle. Dá sa povedať, že sme to ubojovali, takže spokojnosť je len s tromi bodmi.

Josef Turek, tréner Detvy:
Rozhodla prvá tretina, tú sme nezvládli, odohrali sme ju slabo. Potom sme sa prebudili a dve tretine sme hrali veľmi dobre.Myslím, že sme boli sme lepším tímom. Vytvorili sme si mnoho streleckých príležitostí, no stále sme stroskotávali na brankárovi a to rozhodlo. Myslím, že za tie dve tretiny sme si nejaký ten bod zaslúžili.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM