Anton Hrachovský Hokej

Tréner HC Nové Zámky Miroslav Chudý: Šancu dostanú aj mladíci

Štart premiérovej sezóny v hokejovej Tipsport lige sa čím ďalej, tým viac blíži. Rovnako sa blížia prípravné zápasy a tvorí sa difinitívna skladba tímu.

Ilustračný obrázok k článku Tréner HC Nové Zámky Miroslav Chudý: Šancu dostanú aj mladíci
Zdroj: TASR

Káder novozámockého hokejového klubu dostáva pomaly definitívnu podobu. Vedenie už vyriešilo dlho rozoberanú brankársku otázku angažovaním Mareka Šimka z Pavlodaru, podľa slov športového manažéra Jána Chovana je však stále v hre príchod jedného až dvoch hráčov.

Už o pár dní sú tu prípravné zápasy

Prvý prípravný zápas pred novou sezónou odohrajú Novozámčania doma proti kazašskému Pavlodaru už 2. augusta. Na historicky prvý tipsportligový zápas nastúpia Nové Zámky 9. septembra 2016 na ľade Zvolena. Hráčsky zraz je naplánovaný na 18. júla, počas budúceho týždňa by už mali hokejisti vykorčuľovať na ľad.

Tréner Miroslav Chudý sa nechal počuť, že mužstvo by malo dostať tipspotligovú podobu počas záverečného prípravného turnaja vo Švajčiarsku. Chudý si spomínaný turnaj pochvaľuje: „Hráme s kvalitnými mužstvami. Podstatné je, že ide o konfrontáciu so zahraničným hokejom. Vždy to splnilo svoj účel. Na Slovensku ťažko nájdete vhodného súpera v prípravnom období, navyše, žiadne mužstvo z extraligy nechce hrať príliš proti svojmu neskoršiemu súperovi,“ povedal Chudý v rozhovore pre klubový web. Na turnaji si Nové Zámky zmerajú sily so švajčiarskymi súpermi EHC Bienne (Biel) a SC Langenthal a tiež s francúzskym celkom BDL Grenoble.

Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na mladé pušky

V novozámockom kádri by mali okrem skúsených harcovníkov a ostrieľaných posíl z Tipsport ligy figurovať aj mladíci. „Z vlaňajška máme v obrane Suchardu, na tento post pribudol ešte Maier. V útoku je Zlocha, Török, Tábi, zabúdať netreba ešte ani na Hegyiho a Ondreja Štefanku. Šancu dostanú a od nich bude záležať, ako sa chopia svojej príležitosti,“ vyhlásil tréner Chudý. Okrem spomínaných mladých hráčov prišiel do tímu pred sezónou z Bardejova i perspektívny gólman Stanislav Škorvánek, ktorý by mal podľa Chudého slov taktiež dostať svoju šancu.

Veľké nádeje vkladajú fanúšikovia do útočnej hry. Mená viacerých ofenzívnych hráčov by mali byť zárukou streleckej potencie. „Podarilo sa nám združiť skúsených stredných útočníkov – Brabenca, Hudeca či Kytnára. Títo traja by mali byť osou mužstva. Pribudli tam skúsení hráči na krídla – Hvila, Semorád, ktorí sa ukazovali v minulom ročníku extraligy slušne,“ opísal v rozhovore pre klubový web skladbu útoku Miroslav Chudý.

Môže vás zaujímať:

Európsky hokejový rebríček je tu: Ako sú na tom Zámky po postupe do Tipsport ligy?

Nové Zámky podpísali severskú posilu: Z Bystrice prichádza ofenzívny Švéd

Hokejisti vyriešili brankársky post: Bude za nás chytať bývalý ligový majster

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM