Viktória Botošová Správy

Tragická smrť Zámčanky (†41) a štyroch detí: Hokejbalisti zápasy odkladajú na jar, zbierajú peniaze pre pozostalých!

Tragická nehoda otriasla celým mestom. V jeden moment vyhaslo naraz 5 ľudských životov. Hokejbalisti boli práve vtedy na ceste na svoj ďalší extraligový zápas.

Ilustračný obrázok k článku Tragická smrť Zámčanky (†41) a štyroch detí: Hokejbalisti zápasy odkladajú na jar, zbierajú peniaze pre pozostalých!
Zdroj: TASR

Tragická sobota! Na ceste došlo k k zrážke áut a tá dopadla mimoriadne bolestne. „Na mieste nehody vieme potvrdiť piatich mŕtvych. Jeden človek bol ľahko zranený,“ povedal pre náš spravodajský portál Boris Chmel, hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. Viac o tragédii sa dočítate TU: Pri cestnej zrážke zahynula vodička (†41) a štyri deti, FOTO z tragédie!

„Po tom, ako sme sa dozvedeli o strašných následkoch nehody, sme všetci členovia tímu zostali šokovaní a dlho sme si nedokázali pripustiť, že by to mohla byť pravda,“ hovorí Tomáš Parma, predseda HBK Nové Zámky. V danom psychickom rozpoložení, v akom sa celé mužstvo nachádzalo si nedokázali predstaviť, že by ďalej pokračovali v ceste a už vôbec nie, že by dokázali odohrať zápas. Vedúci mužstva Jozef Viszkocsil prišiel o manželku a deti a jeho syn, hráč tímu, prišiel o mamu a súrodencov.

Zápasy sa odkladajú

Nezostávalo im iné, len informovať súpera, mužstvo ŠHBK Ružinov o situácii a požiadať o odloženie zápasu. Zástupcovia daného mužstva sa zachovali maximálne férovo a okamžite súhlasili s preložením zápasu. „Obdobná situácia nastala, aj keď sme kontaktovali zástupcov mužstva LG AZhokej Bratislava s ktorým sme mali odohrať najbližší zápas. Chcel by som sa poďakovať uvedeným tímom za pochopenie ľudskosť , ktorú prejavili,“ ďakuje predseda klubu. Uvedené zápasy sa odložili zatiaľ na neurčito, najreálnejší je termín na začiatku jarnej časti súťaže.

Klub organizuje zbierku

Nakoľko klub táto tragédia hlboko zasiahla, rozhodli sa zorganizovať vo vedení klubu zbierku na pomoc pozostalým, ktorá by im pomohla aspoň z časti preklenúť toto neľahké obdobie. „Vážime si každú jednu podporu, ktorá je vyjadrená rodine Viszkocsilových v tejto neľahkej situácii a preto sa aj v ich mene chceme poďakovať všetkým ľuďom dobrej vôle, ktorí prejavili svoju ľudskosť aj tým , že prispeli. Naopak, zaráža nás neľudskosť, akou sa niektorí jedinci prezentujú na internetových portáloch a posudzujú a odsudzujú človeka, ktorého vôbec nepoznajú. Vtedy tú bolesť , ktorú máme v srdci vystrieda hnev a bezmocnosť,“ vysvetľuje Tomáš Parma.

Ako dodáva, ich jediným cieľom je poskytnúť momentálne rodine Viszkocsilových čo najväčšiu podporu, aby dokázala prežiť toto neľahké obdobie. V prípade ak sa aj vy rozhodnete pomôcť rodine Viszkocsilových, môžte sa pridať k darcom zbierky.

Niektorí sa snažia klubu aj uškodiť

Informácie týkajúce sa ukončenia účinkovania klubu v najvyššej súťaži sa nezakladajú na pravde a sú len výplodom ľudí, ktorí sa snažia klubu uškodiť. „Postup do extraligy sa nerodil ľahko, bolo za tým veľa ťažkej práce, úsilia o financiách ani nehovoriac. Bolo by nezmyslom hodiť všetko za hlavu, tobôž ak u nás máme veľa mladých a perspektívnych hráčov, ktorí ešte v hokejbale môžu toho veľa dokázať,“ dodal Parma.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM