Správy

Tragická nehoda autobusu: Zranených prijali aj v Nových Zámkoch, jeden je v ohrození života

Slovenskom otriasla tragická nehoda autobusu, ktorá sa udiala neďaleko Nitry. Zranených previezli do nemocníc v celom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Tragická nehoda autobusu: Zranených prijali aj v Nových Zámkoch, jeden je v ohrození života
2
Galéria
Zdroj: FNSP Nové Zámky

Pri tragickej nehode autobusu zahynulo 12 ľudí a takmer 20 sa zranilo. Práve zranených pacientov umiestnili do viacerých nemocníc v Nitrianskom kra­ji.

Pomocnú ruku podala aj Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky.

„Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky prijala prvého pacienta od leteckých záchranárov v čase zhruba o 13.40 hod. Pacient bol prijatý s veľmi vážnymi, mnohopočetnými poraneniami, okamžite bol prijatý na klinike anesteziológie a intenzívnej medicíny, kde podstúpil operáciu. Momentálne je v umelom spánku v ohrození života,“ informuje hovorca a marketingový manažér FNsP NZ Ján Baček.

Ako informovala novozámocká nemocnica, ďalší piati prijatí pacienti majú stredné a ľahšie poranenia, sú stabilizovaní a mimo ohrozenia života.

„Všetci zostávajú v opatere lekárov oddelenia úrazovej chirurgie. Okamžite po prijatí informácie o tejto tragickej dopravnej nehode z krajského operačného strediska Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky prijala potrebné opatrenia, na oddelenia povolala lekárov a sestry nad rámec plánovaných služieb. Prítomná bola aj psychologička,“do­dáva Ján Baček.

„Touto cestou sa chcem úprimne poďakovať všetkým zamestnancom za ich profesionálny prístup a excelentné zvládnutie celej situácie,“ dodal medicínsky riaditeľ MUDr. Zoltán Danczi.

Novozámocká nemocnica prijala pacientov z tragickej nehody
2
Galéria
Zdroj: FNSP Nové Zámky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM