Správy

Trafostanica na zimnom štadióne je už za hranicou životnosti: Mesto pomôže s financovaním

Mesto Nové Zámky pomôže prevádzkovateľovi zimného štadióna s investíciou do novej trafostanice. Mestskí poslanci na svojom rokovaní ešte koncom novembra schválili združenie financií na vybudovanie nového zariadenia.

Ilustračný obrázok k článku Trafostanica na zimnom štadióne je už za hranicou životnosti: Mesto pomôže s financovaním
Zdroj: Rastislav Búgel

Ako informoval magistrát, súčasná trafostanica zimného štadióna bola vybudovaná ešte v 80. rokoch minulého storočia. Od vtedy sa do nej výraznejšie neinvestovalo a jej súčasti sú už značne opotrebované.

Podľa mesta už momentálne nie je možné garantovať jej ďalšiu spoľahlivú prevádzku.

Za hranicou životnosti

Súkromný nájomca zimného štadióna už do životnosti trafostanice investoval financie, napriek tomu je už zariadenie za hranicou životnosti a pred časom došlo k jej celkovému výpadku.

„Po vyjadrení spoločnosti, ktorá zabezpečovala odstraňovanie havarijného stavu, by v prípade dlhšej odstávky chladenia ľadovej plochy došlo k jej roztopeniu. Následkom toho by nájomcovi vznikli ekonomické škody značného rozsahu, keďže na nej už od letných mesiacov prebieha tréningový proces,“ informovala radnica.

Desiatky tisíc eur

Mestskí poslanci odsúhlasili vyhlásenie verejnej súťaže na dodávateľa novej trafostanice, aby nebola ohrozená prevádzka zimného štadióna, na ktorom sa hrá aj najvyššia hokejová súťaž. Predpokladaná cena zákazky je viac ako 43 000 eur.

„Prevádzkovateľ zimného štadióna zaplatí 20 500 eur. Mesto sa bude podieľať na obstaraní diela sumou, ktorá bude predstavovať rozdiel medzi touto sumou a vysúťaženou cenou diela,“ uvádza sa v schválenom materiáli.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM