Anton Hrachovský Rôzne Šport

Titul Športovec roka putuje do Zámkov: Najlepšou sa stala 15-ročná futbalistka

Najlepšou žiačkou a športovkyňou na Slovensku je futbalistka Nových Zámkov. Okrem futbalu sa však venuje množstvu ďalších aktivít.

Ilustračný obrázok k článku Titul Športovec roka putuje do Zámkov: Najlepšou sa stala 15-ročná futbalistka
3
Galéria
Zdroj: ZŠ Hradná

Slávnostné ocenenie škôl a najlepších športovcov, pod záštitou Slovenskej asociácie športu na školách, sa konalo tento rok v Detve. Nové Zámky sa v konkurencii nielenže nestratili, no zásluhou mladej športovkyne a dnes už bývalej žiačky ZŠ Hradná sa im podarilo zviditeľniť na celom Slovensku.

Žiačka roka je z Nových Zámkov

Cenu Najlepší športovec za školský rok 2017/2018 získala 15-ročná Nikol Mazúchová, aktívna predovšetkým vo futbale. Okrem naháňania lopty po súťažných trávnikoch sa zapája aj do iných športov, ako sú atletika, cezpoľný a orientačný beh, malý futbal, florbal či volejbal.

Futbal hrá už od útleho detstva, úspešne sa jej darí aj v reprezentácii Slovenska, v ktorej odohrala medzinárodné turnaje v Poľsku, Maďarsku, Bulharsku a Lotyšsku. Do reprezentácie Slovenska do 17 rokov sa prebojovala v roku 2017, dnes s hrdosťou vedie reprezentačný tím ako kapitánka. V roku 2018 bola vyhlásená Slovenským futbalovým zväzom za Talent Slovenska v žiackej kategórii.

Nikol Mazúchová je dnes už stredoškoláčkou v Českej republike. Stále je však členkou ženského tímu FC Union Nové Zámky, s ktorým pôsobí v 2. lige žien. Za Zámky nastúpila v aktuálnej sezóne na štyri duely, v ktorých stihla zaťažiť kontá brankáriek 7 gólmi.

Popritom je súčasťou novozámockého výberu pôsobiaceho v 1. lige dorasteniek (do 19 rokov). V októbri doslova zničila súperky zo Senice, ktorým nasúkala 8 gólov. Presadila sa aj proti Spartaku Trnava, Dunajskej Strede. Dovedna má v tejto súťaži v prebiehajúcom ročníku na konte už 11 presných zásahov.

„V škole dosahovala vynikajúce výsledky, medzi prvými získala i Certifikát Nemecký jazykový diplom, tzv. Sprachdiplom. Jej úspechy však so záujmom sledujeme naďalej. Do budúcna jej želáme veľa ďalších úspechov a splnenie športových, študijných, či ďalších snov,“ povedala Marta Bystrická, riaditeľka ZŠ na Hradnej ulici, ktorú Nikol Mazúchová navštevovala.

Žiačka roka Nikol Mazúchová je z Nových Zámkov
3
Galéria
Zdroj: ZŠ Hradná
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM