Anton Hrachovský Futbal

Talentovaný Kevin (17) z nášho okresu v drese Slovana: Ešte o ňom budeme počuť!

S futbalom začínal v rodných Tvrdošovciach, postupne sa prepracoval až do slávneho Slovana Bratislava a slovenskej reprezentácie. S mladým záložníkom ´belasých´ Kevinom Kelem sme sa porozprávali o jeho úspešnej sezóne nielen v rezerve Slovanistov.

Ilustračný obrázok k článku Talentovaný Kevin (17) z nášho okresu v drese Slovana: Ešte o ňom budeme počuť!
Zdroj: Archív Kevina Keleho

Veľký talent slovenského futbalu sa presunul v závere jesennej časti aktuálnej sezóny zo staršieho dorastu Slovana Bratislava medzi juniorov, kde hráva druhú najvyššiu futbalovú súťaž na Slovensku – Doxxbet ligu. Rok 2016 odštartoval šikovný záložník januárovou účasťou vo výbere Slovenska do 18 rokov na prestížnom Granatkinovom memoriáli v Rusku, na ktorom si do streleckých štatistík pripísal dva góly.

Začiatkom apríla sa Kevin Kele ocitol v nominácii reprezentácie do 18 rokov opäť, tentoraz na dva prípravné zápasy proti Slovinsku. Tie mali byť prípravou pred tradičným turnajom Slovakia Cup 2016. Situácia medzi útočníkmi prvého tímu ŠK Slovan Bratislava si však vyžiadala zmenu a tak musel reprezentačný tréner Milan Malatinský služby mladého Tvrdošovčana oželieť. Kele sa predstavil v pohárovom zápase Slovana so Žilinou, i keď len na lavičke náhradníkov.

Z reprezentácie ste boli uvoľnený pre potreby klubu. Neľutujete absenciu v reprezentácii?

Uvoľnenie z reprezentácie bolo kvôli pohárovému zápasu so Žilinou. Keďže Róbert Vittek nebol v 100% stave, musel som ísť do stretnutia ako náhradný útočník. Do hry som síce nezasiahol ale postúpili sme a to je hlavné. Ale určite moju neúčasť v reprezentácii ľutujem, na zraz a hlavne na kvalitný dvojzápas proti Slovinsku som sa veľmi tešil. Klubové povinnosti však nepustili a to sa nedá zmeniť.

V závere jesennej časti ste sa presunuli zo staršieho dorastu k juniorom (Slovan B), kde ste získali pozíciu v základnej jedenástke. Bol ten posun v kategóriách náročný? V čom je rozdiel medzi týmito kategóriami?

Až taký náročný ten prechod nebol. Chytil som sa hneď na začiatku troma gólmi. Ale predsa, je to už 2. mužská liga s veľmi kvalitnými súpermi. Sú tam omnoho kvalitnejšie súboje, kombinácie a štýl hry. Ale pre mňa je to určite veľký krok vpred.

Na súpiske ste vedený ako stredopoliar ale hrali ste už aj na poste útočníka. Ktorá z týchto pozícií vám viac sedí?

Určite mi sedí viac hrať krajného záložníka. Presádzam sa tam rýchlosťou 1 na 1, útočníka som hral iba pár zápasov.

Medzi juniormi vás trénuje Ján Kozák ml. Aký je to typ trénera?

Je to veľmi dobrý tréner, spolu s Tiborom Jančulom. Obaja si odohrali svoje a určite sa do futbalu rozumejú. Chcú pre nás len to najlepšie a keď treba vždy nám poradia. Tréningy sú taktiež kvalitné a veľa sa tam zlepšujem. Či už po taktickej stránke alebo v zakončovaní.

Po postupe juniorky Slovana do nadstavby o postup do Fortuna ligy prišli dve prehry – s Liptovským Mikulášom a Prešovom. Proti Prešovčanom ste nenastúpili. Môžete prezradiť dôvod?

Bol som nominovaný na zápas A mužstva proti Ružomberku, no v nominácii bolo 19 hráčov aj so zraneným Markom Milinkovičom. Keďže sa do zápasu dal dokopy, išiel on ako 18. hráč.

V najbližšom zápase nadstavby Doxxbet ligy (2. najvyššia súťaž – pozn.) vás čakajú VSS Košice s veľkou históriou…

Bude to veľmi kvalitný zápas, každým jedným tréningom sa naň pripravujeme. Či do zápasu nastúpim je otázne, pretože možno budem nominovaný na stretnutie Fortuna ligy v Senici ale určite pôjdeme za víťazstvom.

Aké boli vaše futbalové začiatky?

S futbalom som začínal v Tvrdošovciach od prípravky až po žiakov. Ako starší žiak som išiel na hosťovanie na rok do Šurian, keď postúpili do druhej ligy. Po roku som šiel na hosťovanie do Šale, ktorá postúpila do prvej ligy. Stade som sa dostal do Slovanu Bratislava.

Sledujete ligu Majstrov? Ak áno, komu fandíte?

Ak si mám vybrať, tak Bayernu, ale žiadny obľúbený tím tam teraz nemám.

Ktorému slovenskému alebo zahraničnému futbalistovi by ste sa chceli výkonmi priblížiť? Prečo?

Určite Cristianovi Ronaldovi. Zakaždým strieľa góly, rozhoduje veľké zápasy a je najlepší na svete.

Mladý Tvrdošovčan Kele sa vo skvelom svetle predviedol v minulosti už viackrát. Ešte v roku 2013 v stretnutí I. ligy starších žiakov Západ „A“ ŠK Slovan Bratislava – Dunajská Streda ukázal nevšedný strelecký výkon, keď sa na víťazstve svojho tímu 9:1 podieľal 8 gólmi!

O rok neskôr, v drese reprezentácie Slovenska do 17 rokov, rozstrieľal v prípravnom zápase výber Cypru tromi gólmi. Slováci vtedy vyhrali 4:0.

Čítajte tiež:
Slováci zabojujú o účasť na Majstrovstvách Európy: Medzi nimi aj borec z Nových Zámkov
Novozámčania po ôsmich prehrách v nadstavbe zabrali naplno, chcú späť spoločnú súťaž s Čechmi
Richard Lintner o vzkriesení novozámockého hokeja: Je to fascinujúci a vzrušujúci príbeh!
Odštartovala dostihová sezóna, na programe aj Šurany: V akej forme je džokej Cagáň?
Toto sme tu ešte nemali: Veľké hokejové oslavy na námestí v Nových Zámkoch! FOTO a VIDEO
Novozámocký bojovník MMA Roland Čambal: Zápas sa dá vyhrať hlavou a srdcom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM