Lucia Lauková Rôzne

Talentovaná Kristína Mečko v ROZHOVORE: Nitru zbožňujem, na hokeji som tu spievala hymnu

Prečítajte si rozhovor so známou herečkou, speváčkou, modelkou Kristínou Mečko. Prečo má rada Nitru a prečo má veľmi blízko k nitrianskemu hokeju?

Ilustračný obrázok k článku Talentovaná Kristína Mečko v ROZHOVORE: Nitru zbožňujem, na hokeji som tu spievala hymnu
Zdroj: Dnes24.sk

Herečka, speváčka, modelka Kristína Mečko stvárnila už viacero postáv v divadle či v seriáloch. Z tých najznámejších vyberáme Panelák, Burlivé víno, Divoké kone, Dr. Ľudský, Rodinné prípady či Pravdivé príbehy s Katkou Brichtovou. Vyštudovala odbor Pedagogika hudobno-dramatického umenia na UKF v Nitre. Naša prvá otázka teda smerovala práve k mestu pod Zoborom.

Aký je tvoj vzťah k Nitre?

Ja Nitru zbožňujem, Nitra sa mi páči až natoľko, že si viem predstaviť, že by som tu raz bývala. Študovala som tu, mám tu veľa priateľov. Vyštudovala som síce pedagogický smer, ale učiť by som nemohla, to by nebol dobrý nápad (smiech).

Ako si sa dostala k herectvu, aká bola prvá rola?

S tým sa mi viaže celkom pekná spomienka. Bola to postava mladej grófky Zuzany do filmu Legenda o lietajúcom Cypriánovi. Mala som asi 18 rokov, meškala som na hodinu slovenčiny,prez­liekala som sa v tanečnej a keď som z tanečnej sály vybehla tak som sa zrazila s režisérkou Marianou Čengel-Solčanskou. Asi to bol dobrý úder lebo povedala len „To je ona“ (smiech). Ale aj tak som musela ešte prejsť castingom a tú postavu mi dala.

Fanúšikovia hokeja si ťa môžu pamätať aj z hokejových zápasov

Hokej je môj obľúbený šport, keby som hokejista určite som brankár (smiech). Chodievala som na hokejové zápasy aj do Nitry ako súčasť Tipsport teamu. Bola som tam síce pracovne, ale pre mňa to bola skôr radosť. Cítila som naživo super atmošku. Nitra má rozhodne najsilnejší fanklub a spoznala super baby, s ktorými sme kamošky doteraz. Veľkou radosťou mi bolo aj spievať hymnu na zimnou štadióne v Nitre.

Na čom pracuješ v súčasnosti?

Pracujem na seriáloch, občas si zahrám v nejakom videoklipe. Momentálne pracujem na novom projekte triu Lady Colors plus stále fotenia. Venujem sa aj písaniu textov pre moju kapelu Creed of Moon.

Aké máš plány do budúcna?

Plány do budúcna…pokračovať a napredovať spevácky aj herecky…určite by som si chcela zahrať ešte v nejakom historickom filme a popracovať určite aj na vlastnej tvorbe.

Foto: archív Kristíny Mečko

Rozhovor s Kristínou Mečko: Nitru zbožňujem!
1
Galéria
Rozhovor s Kristínou Mečko: Nitru zbožňujem!
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM