Viktória Botošová Kultúra

Šurianske hody OBRAZOM: Aha, aké maškrty ste mohli ochutnať

Medovníky, sladkosti, suveníry, kolotoče a hlavne dobrá zábava s priateľmi a rodinou. Aj TAKTO to vyzeralo uplynulý víkend na hodoch v neďalekých Šuranoch.

Ilustračný obrázok k článku Šurianske hody OBRAZOM: Aha, aké maškrty ste mohli ochutnať
Foto: Viktória Botošová

Ani na tohtoročných tradičných Šurianskych hodoch nebola núdza o maškrty či zábavu. Stánkari opäť ponúkali výrobky od výmyslu sveta, vrátane rôznych pochúťok. „Ponúkali tu medovinu, hračky pre deti, medovníky, drevené výrobky, ako varešky a podložky. Ďalej to boli cukrovinky – pelendreky, rolády, cukríky, potom náramky, náhrdelníky, magnetky. Samozrejme nechýbali ani balóny a jadierka,“ hovorí návštevníčka hodov Radka. Klasikou vraj boli aj stánky s oblečením a rôznymi rastlinami.

Ako však dodáva, stánkov bolo pomenej. „Roky predtým bola uzavretá cesta aj obmedzená doprava, ale tento rok nie. Teraz boli hody dole na detskom dopravnom ihrisku pri sídlisku. Ja som si tam kúpila iba pelendreky a perníkové srdiečka,“ hovorí o nákupoch.

Hody aj pre dobrú vec

Na hodoch sa nachádzal aj stánok Šurianskeho útulku – OZ Ztúlané labky. Podľa našich zistení, zatiaľ Útulok v Šuranoch nie je postavený. „Vybudovaný ešte nie je, ale funguje v rámci dočasiek a aj s opatrovaním psíkov,“ hovorí pani Ľudmila. Mladí pomocníci robili pre útulok zbierku. „Návštevníci hodov mohli prispieť dobrovoľným príspevkom a následne dostali kľúčenku alebo nálepku,“ dodala. „Niektorí priniesli aj granule a tak týmto gestom podporili útulok. Ak mal niekto záujem, mohol za zapísať aj ako nový dobrovoľník,“ hovorí Zuzka.

Čo chýbalo návštevníkom hodov?

„Tento rok bolo menej stánkov, ale zase to vyvážil počet kolotočov,“ hodnotí Hanka. K hodom tradične patria aj kolotoče, na ktorých sa vyšantia zväčša tí najmenší. „S malou sesterničkou sme vyskúšali aj kolotoče, takže aj tam sa dali riadne minúť peniaze," dodáva.

Malej Emmke nechýbalo nič a hody si patrične užila. „Mne sa najviac páčili kolotoče a hračky. Kúpila som si náramok a plyšáka Sponge Boba,“ hovorí s úsmevom.

„Neviem, či si pamätám všetky kolotoče,“ hodnotí množstvo atrakcií Kamil. „Boli tam kačice, potom klasická húsenková dráha. Ďalej to bola horská dráha drak, potom húsenková dráha Techno. Tradične nechýbali narážacie autíčka, vláčik, trampolíny pre najmenších a malý reťazák,“ rozmýšľa Majka. Podľa jej slov, tu bolo naozaj mnoho aktrakcií, z ktorých si vedel vybrať každý.

Foto: čitateľka Radka zo Šurian

Šurianske Hody
13
Galéria
Foto: Viktória Botošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM