Anton Hrachovský Šport

Šuranci začali rok 2018 skvele: Po úvodných súťažiach s kompletnou zbierkou medailí

Karate klub v Šuranoch pravidelne nosí z rôznych podujatí medailové ocenenia. V rovnakom štýle začal aj rok 2018.

Ilustračný obrázok k článku Šuranci začali rok 2018 skvele: Po úvodných súťažiach s kompletnou zbierkou medailí
Zdroj: TASR

Športový klub Karate Triumph je klubom zo Šurian, zameraný predovšetkým na športové karate. Funguje od roku 2012 a založilo ho viacero trénerov z miestneho klubu. Je členom Západoslovenského zväzu karate a Slovenského zväzu karate. Klubu sa podarilo vychovať aj štyroch reprezentatov Slovenska.

Kompletná medailová zbierka

Rok 2018 odštartovali reprezentanti tohto klubu vo veľkom štýle. Na ostatných dvoch pretekoch, kde sa Šuranci zúčastnili, si pripísali kompletnú medailovú zbierku. Tí mladší členovia klubu sa zúčastnili 1. kola Slovenského pohára v Trenčíne. Dvojitým víťazstvom prevalcovala svoju konkurenciu v kategóriách kata a agility Sofia Fialková. Klub o tom informoval na svojej webovej stránke.

Starší kluboví členovia si zmerali športovú formu na medzinárodnom turnaji v 14-tisícovom chorvátskom mestečku Ivanić-Grad. Tam sa darilo Eme Rosteckej, ktorá v športovom zápase kumite podľahla až vo finále a získala striebornú medailu. Simon Kováč v bohatej konkurencii získal tretie miesto.

Striebro a bronz

Dvoma medailami sa karatisti zo šurianskeho klubu Triumph blysli aj na Otvorených majstrovstvách Stredoslovenského zväzu karate, kde sa zúčastnilo viac ako 400 pretekárov. Sofia Fialková len tesne prehrala boj o zlato v kategórii kata starších žiačok. V rovnakej kategórii sa na siedmom mieste umiestnila Senja Trungelová. Bronzovú medailu si vybojoval Simon Kováč v kategórii kumite mladších dorastencov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM