Anton Hrachovský Rôzne Správy

Štúrovský Vadaš prejde ďalšou rekonštrukciou: Nový parčík aj promenáda

Jedno z najpopulárnejších kúpalísk v našom regióne prejde ďalšou fázou revitalizácie. Spoločnosť, ktorá ho prevádzkuje, vyhlásila verejnú súťaž.

Ilustračný obrázok k článku Štúrovský Vadaš prejde ďalšou rekonštrukciou: Nový parčík aj promenáda
Zdroj: Dnes24.sk

Vadaš Thermal Resort Štúrovo v okrese Nové Zámky prejde ďalšou fázou úprav a revitalizácie. Spoločnosť Vadaš, ktorá ho prevádzkuje, už vyhlásila na svojom webe dve verejné obchodné súťaže, vďaka ktorým chce pokračovať v obnove areálu kúpaliska. Ide o úpravu priestranstva pred rezortom, zbúranie budovy Delfín a veľkoskladu Drink a vybudovanie stavieb s názvom ´Chatová osada´ a ´Mobilné domy´ v zadnej časti areálu.

Nová promenáda i parčík

Popri množstve atrakcií ako sú napr. lanový park, wakeboardová dráha, nafukovacie atrakcie, motokáry, kolotoče, strelnica, minigolf či multifunkčné ihrisko pribudnú promenáda pred vstupom, nový novinový stánok, hygienická jednotka, vizuálna bariéra a malý parčík. Staré budovy pri hlavnej pokladni budú zbúrané.

Okrem toho sa vybudujú parkovacie státia, spevnené plochy a chodníky, zrekonštruuje sa aj časť verejného osvetlenia pred kúpaliskom a upravená by mala byť aj verejná zeleň.

Pribudne aj moderné ubytovanie

Cieľom druhého projektu je nahradenie starších ubytovacích zariadení v areáli kúpaliska novými. Celkovo by malo ísť o výmenu 300 až 350 lôžok. V rámci investície sa obnovia všetky inžinierske siete v dotknutej časti areálu. Obidve investície sa začnú na prelome mesiacov september a október tohto roku a plánovaný koniec je v mesiacoch apríl až máj 2018.

Chystá sa aj wellness

Mesto Štúrovo chce v tomto roku dokončiť výstavbu wellness centra na kúpalisku Vadaš. To bude prepojené priamo s hotelom a samospráva by ho chcela pre verejnosť otvoriť ešte v decembri 2017. Plánované sú tri bazény, jedna vírivka, tri sauny, zážitkové sprchy, jedna soľná kabína a salónik na masáže.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM