Anton Hrachovský Rôzne

Štúrovo vstúpilo do nového projektu: Chce vytvoriť Dunajskú kultúrnu promenádu

Mesto Štúrovo sa snaží využiť svoj turistický potenciál na maximum. Dôkazom toho je i jeho spolupodieľanie sa na novom medzinárodnom projekte.

Ilustračný obrázok k článku Štúrovo vstúpilo do nového projektu: Chce vytvoriť Dunajskú kultúrnu promenádu
Zdroj: TASR

Mesto Štúrovo sa zapojilo do medzinárodného projektu Danube Urban Brand (DANUrB), financovaného z programu medzinárodnej spolupráce Interreg Danube Transnational Program 2014 – 2020. Projekt pobeží až do 30. júna 2019. Informáciu o spolupráci priniesla štúrovská radnica.

Projekt je zameraný na vytvorenie regionálnej siete, vybudovanej prostredníctvom cestovného ruchu a vzdelávania. Jeho cieľom je posilniť dunajskú kultúrnu identitu a solidaritu a vytvorenie spoločnej značky podporovaním nadnárodných kultúrnych väzieb medzi sídlami pozdĺž Dunaja. Popritom sa projekt sústreďuje na preskúmanie nevyužitého alebo skrytého potenciálu pre lepšiu ekonomickú a kultúrnu návratnosť.

Do projektu sa zapojilo zo siedmych štátov dunajského regiónu (Rakúsko, Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Srbsko, Rumunsko, Bulharsko) celkom tridsaťdeväť inštitúcií.

Ďalším cieľom je vytvorenie komplexnej priestorovo – kultúrnej siete ´dunajskej kultúrnej promenády´, ktorá bude integrovať všetky komunity pozdĺž rieky do jednej turistickej destinácie s tematickými trasami a možnosťami rozvoja. Zmyslom vytvorenia jednotnej značky je zvýšenie počtu návštevníkov a predĺženie ich pobytu v regióne. DANUrB si kladie za cieľ odkryť nevyužité kultúrne dedičstvo a zdroje ako priemyselné dedičstvo, dedičstvo komunistickej minulosti, opevnenia, stopy po obchodovaní či živé kultúrne tradície v mestách na rieke Dunaj.

Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou (Európskym fondom regionálneho rozvoja – ERDF a Nástrojom predvstupovej pomoci – IPA II.).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM