Anton Hrachovský Správy

Štúrovčania sa zúčastnia Dňa pre Dunaj: Spoločne budú čistiť jeho nábrežie

Okolie tejto veľrieky bude zase o niečo krajšie. Do iniciatívy sa zapojí radnica i dobrovoľníci.

Ilustračný obrázok k článku Štúrovčania sa zúčastnia Dňa pre Dunaj: Spoločne budú čistiť jeho nábrežie
Zdroj: TASR

O prírodu sa treba starať. Či už ide o zvieratá, zeleň alebo vodné plochy. A jednou z najrozľahlejších vodných plôch, nielen na Slovensku je aj rieka Dunaj. Tá je domovom množstva živých organizmov a samozrejme pôsobí aj na životy ľudí vo svojej blízkosti.

Podpredseda vlády a minister životného prostredia László Sólymos preto vyzval zástupcov samospráv a verejnosť k pripojeniu sa k iniciatíve s názvom Deň pre Dunaj. Tá sa bude konať v sobotu 16. júna 2018 a radnica v Štúrove sa v rámci nej rozhodla usporiadať spoločné dobrovoľné čistenie nábrežia tohto veľtoku.

Spoločné čistenie okolia Dunaja

Dobrovoľníci budú čistiť kritické úseky nábrežia. Tamojší Mestský úrad zabezpečí vrecia, rukavice aj nápoje. Zraz účastníkov je naplánovaný na 9:00 vo dvore Radnice, Pri colnici č. 2 (nachádza sa tam oddelenie komunálnych služieb, životného prostredia a dopravy).

„Prosíme dobrovoľníkov z radov obyvateľov a občianskych združení o zapojenie sa do tejto iniciatívy, čím sa pripoja k stovkám dobrovoľníkov od Devína až po Štúrovo, ktorým záleží na čistote Dunaja a upravenosti jeho okolia,“ vyzýva obyvateľov štúrovská radnica.

Ak teda máte záujem a chuť pomôcť, treba kontaktovať vedenie mesta e-mailom (sekretariat@sturovo.sk), telefonicky (036/2851307) alebo osobne na sekretariáte Mestského úradu Štúrovo (1. poschodie, číslo dverí 19).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM