Anton Hrachovský Samospráva

Študenti pripravili vizualizácie Hlavného námestia: Ako sa vám pozdávajú? FOTO

V rámci prípravy ideového konceptu Revitalizácie Hlavného námestia mesto v spolupráci s SPU v Nitre pripravilo prezentáciu študentov z Katedry záhradnej a krajinnej architektúry.

Ilustračný obrázok k článku Študenti pripravili vizualizácie Hlavného námestia: Ako sa vám pozdávajú? FOTO
Foto: Anton Hrachovský

Revitalizácia novozámockého Hlavného námestia je aktuálnou témou už niekoľko mesiacov. Ako je známe, novozámocké Hlavné námestie by malo prejsť zmenami. Rokovali o tom aj mestskí poslanci, ktorých názory na tento projekt sa rôznia. Prezentoné návrhy vypracovali študenti záverečného ročníka Katedry záhradnej a krajinnej architektúry na SPU v Nitre. Ich návrhy budú vystavené vo vestibule Mestského úradu do 31. januára 2017.

Občania Nových Zámkov môžu vystavené návrhy pripomienkovať. Svoje podnety môžu zanechať v schránke umiestnenej v priestoroch vestibulu Mestského úradu resp. elektronicky na mailovej adrese namestie@novezamky.sk. Spraviť tak môžu do 12. februára 2017.

„Podnety budú následne zapracované do záverečného ideového konceptu Revitalizácia Hlavného námestia,“ uviedlo vedenie mesta.

S jedným z návrhov prišla i spoločnosť Ateliér Domova s architektom Michalom Šarafínom, ktorý už predtým prezentoval ideovú koncepciu zmeny námestia. “Zdôrazňujem, že moja spolupráca s verejnosťou nekončí. Očakávame ďalšie pripomienky k vystavenému návrhu na mestskom úrade,“ povedal Michal Šarafín.

Pozrite si študentské návrhy a vizualizácie v priloženej fotogalérii. Vznikli pod vedením profesorky Feriancovej. Ktorý sa vám pozdáva najviac?

Foto: ilustračné

Návrhy na revitalizáciu Hlavného námestia v Nových Zámkoch
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM