Anton Hrachovský Samospráva

Štrand čakajú ďalšie investície: Oprava plaveckého bazéna, v pláne i nový tobogan

Do Štrandu pôjdu ďalšie tisíce z mestského rozpočtu. Použité budú na obnovu plaveckého bazéna.

Ilustračný obrázok k článku Štrand čakajú ďalšie investície: Oprava plaveckého bazéna, v pláne i nový tobogan
Foto: Anton Hrachovský

Na septembrovom mestskom zastupiteľstve odhlasovali poslanci Nových Zámkov ďalší zámer investovať do termálneho kúpaliska Štrand Emila Tatárika. Ide o obnovu 50-metrového plaveckého bazéna. Z rozpočtu mesta na rok 2020 by si mala ukrojiť sumu 90-tisíc eur bez DPH.

Obnova bazéna na Štrande

Investícia sa síce ocitne v mestskom rozpočte až na rok 2020, no prípravné práce by mali na Štrande začať už v priebehu roka 2019. Vo vlastnej réžii sa o ne postará mestská príspevková organizácia Novovital, ktorá kúpalisko spravuje.

„Plavecký bazén potrebuje kompletnú výmenu technológie, ktorá pochádza ešte z rokov 1984–1985. Výmena technológie, ktorá je už teraz v havarijnom stave, je pre ďalší chod termálneho kúpaliska nevyhnutná,“ uviedol na zastupiteľstve Ľudovít Lebó, riaditeľ Novovitalu.

Novovital plánuje vymeniť kompletné rozvody, vybudovať spodnú recirkuláciu, kompletne výmeniť filtre, čerpadlá ako aj kompletne rekonštruovať vyrovnávaciu nádrž. Priame náklady na rekonštrukciu technológie majú byť 80-tisíc eur plus DPH.

Ďalšie náklady sú podľa riaditeľa Novovitalu potrebné na stavebné úpravy na rekonštrukciu elektrickej rozvádzacej skrine a prívodu elektrickej energie, ktoré sú taktiež z 80. rokov minulého storočia.

Nový tobogan

Na jednom z povolebných mestských zastupiteľstiev bol tiež predložený materiál, podľa ktorého má byť na kúpalisku vybudovaný nový tobogan. Novovital, ktorý má kúpalisko v správe, ho chce financovať formou lízingu.

„Stavbu plánujeme, ale všetko bude závisieť na rozhodnutí poslancov po pracovnom stretnutí o budúcnosti termálneho kúpaliska. Stretnutie plánujeme zvolať v októbri,“ dodal Ľudovít Lebó.

Lebó tiež dodal, že zhruba o 2–3 roky bude potrebné vymeniť fóliové opláštenie na 25– resp. 50-metrovom bazéne.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM