Anton Hrachovský Futbal

Štartuje 50. pohárový ročník vo futbale: V akcii sa čoskoro ocitnú aj Zámčania

V 1. kole Slovnaft cupu sa predstavia aj hráči Nových Zámkov, Šurian či Štúrova. Pozrite na ich súperov.

Ilustračný obrázok k článku Štartuje 50. pohárový ročník vo futbale: V akcii sa čoskoro ocitnú aj Zámčania
Foto: Anton Hrachovský

Jubilejný 50. pohárový ročník – futbalový Slovnaft Cup 2018/2019 odštartuje v nedeľu 15. júla dvoma stretnutiami predkola v regióne východ. Nasledovať budú zápasy 1. kola, v ktorom sa už predstavia aj hráči Nových Zámkov, Šurian, Štúrova a ďalších obcí z nášho okresu.

Rekordný počet tímov

Pred rokom registroval Slovenský futbalový zväz (SFZ) ako organizátor súťaže prihlášky od 211 klubov, aspoň jeden zápas odohralo 206, päť tímov sa odhlásilo ešte pred vstupom do pohára.

Tentoraz prvotný interes prejavilo 239 klubov, tri si to však rozmysleli, takže na vstup čaká momentálne rekordných 236 tímov.

Vzhľadom na počet prihlásených mužstiev sa vo dvoch regiónoch odohrajú zápasy predkola: východ – 2 stretnutia (15. júla), Bratislava – 5 stretnutí (22. júla).

Pravidlá Slovnaft cupu

Prvé kolo SC sa hrá na jeden zápas a regionálne, v 2. kole rovnako na jeden zápas a platí územné rozdelenie východ – západ s výnimkou klubov Fortuna ligy, pričom účastníci I. a II. ligy sú nasadení. V 3. kole, hranom na jeden zápas, platí územné rozdelenie východ – západ s výnimkou tímov FL, ktoré budú nasadené. Vo 4. kole neplatí územné rozdelenie východ – západ, účastníci najvyššej ligovej súťaže budú nasadení. V 5. kole (osemfinále) sa už hrá bez územného rozdelenia a nasadenia.

Jednozápasové štvrťfinále je naplánované na marec, semifinále je dvojkolové, finále sa uskutoční 1. mája v Bratislave. Víťaz získa právo zastupovať Slovensko v Európskej lige 2019/2020. Informovala o tom oficiálna stránka SFZ.

V predkole sa nepredstaví žiaden z tímov z okresu Nové Zámky. Zápasy 1. kola sa odohrajú v dátumoch 22. júla resp. 28. júla.

Program 1. kola – tímy ObFZ Nové Zámky

  • TJ Družstevník Dvory nad Žitavou – FKM Nové Zámky
  • TJ Salka – MŠO Štúrovo
  • ŠK Šurany – TJ Imeľ
  • FC Veľký Kýr – ŠK Kmeťovo
  • TJ Družstevník Bešeňov – TJ Veľké Lovce
  • ŠK Podlužany – TJ Družstevník Veľké Ludince

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM