Anton Hrachovský Futbal

Stanislav Šesták na návšteve v Nových Zámkoch: Ako bude pokračovať jeho kariéra?

Uplynulý víkend zavítal do Nových Zámkov známy slovenský futbalista Stanislav Šesták. So skúseným, dnes už bývalým, reprezentantom sme sa porozprávali počas podujatia Open Air Gym.

Ilustračný obrázok k článku Stanislav Šesták na návšteve v Nových Zámkoch: Ako bude pokračovať jeho kariéra?
Foto: Anton Hrachovský

V rámci podujatia Open Air Gym 2016 sa na novozámockom Štrande objavil i futbalový minibus z Maďarska, konkrétne z budapeštianskeho klubu Ferencváros Budapešť. Jeho posádku tvorili okrem iných i dvaja hráči tohto 29-násobného maďarského majstra – Stanislav Šesták (na snímke) a Batik Bence. Vedenie klubu totiž zorganizovalo menšiu okružnú jazdu po vybraných slovenských mestách.

Až v Zámkoch zistil, že je v Zámkoch

„V klube už dávnejšie spomínali, že sa chystá takáto cesta. Keďže Ferencvároš má na Slovensku množstvo fanúšikov, klub sa rozhodol, že sa s nimi chce aj takouto cestou zblížiť,“ vysvetlil dnes už bývalý slovenský reprezentant Stanislav Šesták. Medzitým však do toho prišlo francúzske EURO 2016, kde sa predstavilo viacero hráčov 29-násobného maďarského majstra vrátane Stanislava Šestáka.

„Až pred dvoma týždňami nám v klube oznámili, že pôjdeme do niektorých slovenských miest. Keďže mi povedali iba maďarské názvy, tak až teraz som vlastne zistil, kam som to prišiel,“ povedal s úsmevom na tvári rodák z obce Demjata v prešovskom okrese.

EURO ako reprezentačná bodka

Šesták sa objavil i v nominácii trénera Jána Kozáka na záverečný turnaj ME 2016 vo Francúzsku. Do hry zasiahol proti výberu úradujúcich majstrov sveta Nemcov. „Pre mňa to bola krásna bodka, čo sa týka reprezentácie. Som rád, že som sa EURA mohol zúčastniť a že som zaznamenal aj štart na trávniku pri majstrom sveta – Nemcom. Štyri roky som v Nemecku pôsobil, takže to bolo naozaj krásne," prezradil Šesták.

“Tá bodka sa v podstate pomaly chystá už aj na klubovej úrovni. Teraz už užívam futbal a snažím sa pomôcť svojmu tímu, tak ako to bolo aj v repre. Som rád, keď je všetko OK a nemám žiadne zdravotné problémy,“ vysvetlil svoju momentálnu situáciu Šesták.

Túžba zahrať si na záver doma

“S klubom (FTC Budapešť – pozn. red.) mám ešte zmluvu na jednu sezónu a nabudúci rok v lete uvidím, ako sa to vyvinie. Ale už sa naozaj na 99% chystám, že pôjdem domov. Ak mi to však potom ešte zdravotný stav dovolí a ak príde nejaká ponuka, tak uvidím, možno si ešte doma zahrám. Ale ten klubový záver kariéry už je za dverami,“ priblížil svoju futbalovú budúcnosť Stanislav Šesták.

Skúseností má slovenský internacionál dosť. Na Slovensku pôsobil v štruktúrach Prešova, Slovana Bratislava i Žiliny. Po odchode z rodnej hrudy pôsobil v nemeckom Bochume, tureckých kluboch Ankaragücü, Bursaspor a momentálne oblieka dres maďarského FTC. „Ešte neviem, čo príde. V podstate som už deväť rokov v zahraničí, videl som, ako sa dá robiť futbal tak, aby to fungovalo. Ale či sa to dá aplikovať na Slovensku, to je ťažké povedať. A druhá vec je tiež, či takúto šancu dostanem. Uvidíme, čo bude. Futbal mám veľmi rád. Takže, keď už nie na vrcholovej úrovni, rád by som si ešte zahral aspoň nejakú okresnú súťaž,“ prezradil sympatický futbalista. „Máme dom pri Prešove a tam to nejako ružovo nevyzerá,“ dodal Šesták.

Možná spolupráca na klubovej úrovni

Šestáka dotiahol do Nových Zámkov na podujatie Open Air Gym jeden z novozámockých poslancov Dávid Nagy. „Tak, ako mnohí Novozámčania, aj ja som od malička fanúšikom Fradi. Okrem toho sa takto naskytla možnosť priviesť do Nových Zámkov aj slovenského reprezentanta, ktorý mohol takto z prvej ruky porozprávať zážitky z MS. Boli sme poctení tým, že nás prišli pozrieť hráči 29-násobného maďarského majstra,“ prezradil jeden z novozámockých poslancov Dávid Nagy.

Po organizačnej stránke sa jednalo o dosť zložitú záležitosť. „Bolo trochu obtiažne vybaviť, aby k nám prišli aj hráči. V Šamoríne a v Dunajskej Strede bol totiž len Fradi-minibus. S pomocou mojich kamarátov vo vedení tohto maďarského klubu sa však podarilo vybaviť, aby Thomas Doll do Zámkov svojich zverencov pustil,“ dodal Dávid Nagy. Zároveň načrtol možnú spoluprácu novozámockého futbalu s maďarským majstrom. „Bol by som veľmi rád, keby sa podarilo nadviazať spoluprácu s týmto špičkovým maďarským klubom. Myslím, že na úrovni detských súťaží by to bolo možné,“ prezradil Dávid Nagy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM