Viktória Botošová Samospráva

Správa, ktorá poteší mnohých Novozámčanov: Na Gogoľovej sme sa dočkali nového priechodu. FOTO

Správa, ktorá isto poteší mnohých Novozámčanov. Na Gogoľovej ulici v Nových Zámkoch pribudol nový priechod pre chodcov. Čítajte, čo si o ňom myslia Zámčania.

Ilustračný obrázok k článku Správa, ktorá poteší mnohých Novozámčanov: Na Gogoľovej sme sa dočkali nového priechodu. FOTO
Foto: Viktória Botošová

Vďaka hustej premávke a častým dopravným zápcham hlavne v poobedňajších hodinách na semafóroch, sa stáva táto cesta pre obyvateľov nášho mesta nepriechodnou. Malé deti, dôchodcovia, či rodiny s deťmi…Prebe­hovanie v tomto úseku cez cestu bolo často nevyhnutné a bežne sme sa s týmto javom stretávali.

„Na Gogoľovej ulici pribudol na základe podnetov občanov nový priechod pre chodcov. Napomôže zvýšeniu bezpečnosti cestnej premávky chodcov a nemotorových účastníkov cestnej premávky v tejto lokalite,“ informovalo mesto nové Zámky minulý týždeň na svojom oficiálnom webe. My sme sa teda na novú zebru boli pozrieť.

Zastihli sme hneď celú rodinku s kočíkom, ktorej zastavili autá, aby mohli v kľude prejsť. „Nebývam tu nablízku, takže ho tak často nevyužívam. Môj názor je však taký, že je to pre obyvateľov veľmi dobré. Žiadny priechod nie je zbytočný, určite to pomôže chodcom,“ pochválil nový priechod Jaroslav. „Podľa môjho názoru ide o veľmi dobrú vec, hlavne pre deti, ktoré chodia týmto smerom do priľahlých škôl. Samozrejme, zvýši sa tým aj bezpečnosť,“ povedal Novozámčan Roman.

Nový priechod ocenila aj pani Alžbeta. „Pre mňa je to veľmi dobré. Využívam ho každý deň, lebo vystúpim na autobusovej zastávke pri Perle a chodím tadiaľto do práce,“ povedala a ponáhľala sa do práce. „Viem, že je nový. Beriem to ako výhodu a využívam ho,“ povedala pani Emília.

Niektorí z opýtaných si nový priechod ani nevšimli, alebo ho ešte nemali možnosť vyskúšať. „My tadiaľto veľmi nechodíme, ale podľa mňa potrebný nebol,“ povedala jedna z okoloidúcich.

Nový priechod na Gogoľovej ulici. FOTO
5
Galéria
Foto: Viktória Botošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM