Anton Hrachovský Šport

Športový víkend: Futbalisti začali vo veľkom štýle, hokejisti striedavo úspešne

Uplynulý víkend boli spomedzi novozámockých ligových výberov v akcii iba hokejisti a futbalisti. Ako sa Zámčanom darí bojovať o playoff v hokeji a ako odštartovali jarnú časť ročníka vo futbale?

Ilustračný obrázok k článku Športový víkend: Futbalisti začali vo veľkom štýle, hokejisti striedavo úspešne
Foto: Peter Bódi

Futbal

FKM Nové Zámky – MFK Topvar Topoľčany 3:0 (1:0)
Góly: 42. Nlomngoi (vlastný), 52. Kráľ, 60. Ešek

Veľký úvod do jarnej časti sezóny predviedli futbalisti Nových Zámkov. Na domácej pôde nedali pred 425 divákmi šancu Topoľčanom. Zámčania si tak pripísali tri body, v tabuľke sú zatiaľ stále na predposlednom mieste, no s podobnými výkonmi je len otázkou času, kedy začnú v tabuľke stúpať.

„Zápas sme začali dosť nervózne, v prvom polčase sme mali niekoľko dobrých príležitostí na skórovanie. Paradoxne mohol ísť súper do vedenia, keď sme jeho šancu zachraňovali na bránkovej čiare. Vzápätí sa nám podarilo streliť prvý gól, čo nám dodalo ešte viac sebavedomia. Druhý polčas sme boli oveľa aktívnejší ako Topoľčany, ktoré mali v zostave 5 – 6 individualistov na dobrej kvalitatívej úrovni. Po dosiahnutí druhého gólu, ktorý padol po výborne zahratej štandardnej situácii, z mužstva úplne opadla nervozita z povinnosti získať dôležité tri body a vo zvyšnom priebehu sme mali zápas pod absolútnou kontrolou,“ povedal po zápase tréner Nových Zámkov Attila Czuczor.

Hokej

HC Nové Zámky – HK Poprad 4:1 (1:0, 3:1, 0:0)
Góly: 16. Drtina (Cardwell, Paulovič), 22. McParland (Makovský), 24. Cardwell (Saarinen, Kytnár), 37. Dubec (Maier, Dom. Rehák) – 35. Hvila (Troliga).

Novozámockí hokejisti porazili v piatkovom stretnutí húževnatého súpera z Popradu. Domáci odohrali stretnutie v absolútnej pohode a stále si tak držali ôsme postupové miesto do vyraďovacej časti. Už o necelé dva dni ich však čakal zápas s prvým celkom tabuľky.

HC 05 iClinic Banská Bystrica – HC Mikron Nové Zámky 4:3 (3:2, 0:0, 1:1)
Góly: 8. T. Surový (M. Rosandič, Maione), 11. T. Surový (Maione, Hickmott), 15. Kafka (Bortňák, M. Lunter), 41. Matoušek – 5. Denis Rehák, 14. Kučkin, 56. Sandgren (Svoboda, Denis Rehák)

V ńedeľnom stretnutí narazili Novozámčania na ligového lídra, piatkovú výhru s Popradom sa im však potvrdiť nepodarilo. Napriek úvodnému vedeniu a trom streleným gólom sa im nepodarilo bodovať. Aj tak si však držia ôsmu postupovú priečku s trojbodovým náskokom pred Duklou Trenčín.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM