Anton Hrachovský Správy

Športovcom sa bude lepšie reprezentovať: Hala Milénium dostane novú palubovku

Behanie po novej palubovke ocenia hlavne hádzanári a futsalisti. Okrem toho poznáme hospodárske výsledky haly a plavárne z roku 2016.

Ilustračný obrázok k článku Športovcom sa bude lepšie reprezentovať: Hala Milénium dostane novú palubovku
Foto: Anton Hrachovský

Nové parkety do Milénia

V Športovej hale Milénium v Nových Zámkoch je v pláne počas tohto a budúceho roka obnova palubovky a šatní. Informoval o tom Ľudovít Lebó, riaditeľ organizácie Novovital, ktorá Športovú halu Milénium spravuje, s tým, že už v roku 2016 prišlo k čiastočnej rekonštrukcii, keď sa odstránil havarijný stav zatekajúcej strechy.

Hala Milénium hospodárila v roku 2016 s rozpočtom na bežné výdavky vo výške 97 867,99 eura, z toho 73 152,40 eura predstavoval príspevok mesta a 24 715,59 eura vlastné príjmy a príjmy z podnikania. „V tomto roku je naplánovaný rozpočet na bežné výdavky vo výške 98-tisíc eur, z toho 70-tisíc eur predstavuje príspevok mesta a 28-tisíc eur vlastné príjmy,“ vysvetlil Ľudovít Lebó.

Hala je určená na všestranné športové a kultúrno-spoločenské využitie. „Je v prevádzke denne od 7:00 do 22:00, soboty a nedele sú počas sezóny vyhradené na majstrovské zápasy v hádzanej podľa vopred dohodnutých termínov na základe vylosovania súťaže. Okrem toho halu bezplatne využívajú viaceré mestské športové kluby,“ dodal riaditeľ Novovitalu.

Výsledky mestskej plavárne

Novovital spravuje aj Krytú plaváreň Relax v centre mesta. „Tá hospodárila v roku 2016 s rozpočtom na bežné výdavky vo výške 202 242 eur, z toho 134 473,43 eura predstavoval príspevok mesta a 67 768,57 eura vlastné príjmy a príjmy z podnikania. V tomto roku je naplánovaný rozpočet na bežné výdavky vo výške 225-tisíc eur, z toho 155-tisíc eur predstavuje príspevok mesta a 70-tisíc eur vlastné príjmy,“ informoval Ľudovít Lebó.

Krytá plaváreň slúži verejnosti, ale aj školám na organizovanie plaveckých výcvikov a vo veľkej miere ju využíva mestský plavecký klub. Na uvedené športové aktivity je bazén využívaný bezplatne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM