Správy

Spojte sa s kolegami: Aj Nové Zámky budú jazdiť Do práce na bicykli

Aj tento rok sa budeme môcť zapojiť do celonárodnej kampane s názvom Do práce na bicykli. Lákajú aj Novozámčanov.

Ilustračný obrázok k článku Spojte sa s kolegami: Aj Nové Zámky budú jazdiť Do práce na bicykli
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

S príchodom letných mesiacov sa na naše cesty vyrojilo množstvo priateľov cyklistiky. Aj tento rok budú mať skvelú príležitosť, urobiť niečo prospešné.

„Siedmy ročník celonárodnej kampane „Do práce na bicykli 2020“ pokračuje v snahách o propagáciu využívania bicykla ako štandardného dopravného prostriedku. Kampaň je súčasne podporou ďalšej výzvy na predkladanie projektov pre poskytnutie dotácií na rozvoj cyklistickej dopravy a cykloturistiky. Termín konania kampane je od 1. do 30. septembra 2020, odborným garantom súťaže je Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica,“ informuje novozámocká radnica.

Samospráva neváhala a zareagovala na výzvu Ministerstva dopravy a výstavby SR a národného cyklokoordinátora Petra Klučku.

„Registráciou sa dňom 22. júla už po 6. krát pripojila k desiatkam ďalších miest Slovenska v prospešnej kampani pre zlepšenie životného prostredia v mestách,“ dodáva vedenie mesta.

Medzi ciele národnej kampane patrí aj zvyšovanie povedomia o prínosoch nemotorovej dopravy a podpora budovania kvalitnej a bezpečnej infraštruktúry pre peších a cyklistov.

Aktuálny ročník súťaže sa nesie v duchu hesla „Sadni na bicykel a zachráň svet“.

„Zapojte sa aj Vy do tejto prospešnej kampane za naše mesto. Súťaž je určená 2–4 členným tímom zamestnancov rovnakej firmy alebo inštitúcie, (aj študentov tej istej školy veku 15 a viac rokov), ktoré sa do súťaže zaregistrujú od 1. marca do 7. septembra 2020 vyplnením online registračného formulára,“ informuje mesto Nové Zámky.

Registrovať sa môžete po kliknutí na TENTO odkaz.

Účastníci si budú do registračného systému zapisovať svoje výsledky jázd do práce na bicykli.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM