Viktória Botošová Kultúra

Spestrenie vianočnej atmosféry v centre mesta: Živý betlehem prvýkrát v Nových Zámkoch!

Vianočnou atmosférou to na novozámockom námestí dýcha už niekoľko týždňov, spestrí ju však novinka. Vieme o nej viac!

Ilustračný obrázok k článku Spestrenie vianočnej atmosféry v centre mesta: Živý betlehem prvýkrát v Nových Zámkoch!
Zdroj: TASR

Myšlienka, priniesť predstavenie Živý Betlehem prvýkrát do Nových Zámkov vznikla nasledovne. „Našou snahou bolo spestriť vianočnú atmosféru v centre mesta a zároveň podnietiť Novozámčanov a návštevníkov, aby prvý sviatok vianočný strávili v spoločnosti svojej rodiny, ako aj širšieho okruhu priateľov a známych práve na Hlavnom námestí,“ uvádza Petronela Bernáth, Mestský úrad Nové Zámky a ako pokračuje, cieľom je samozrejme zaujať pripravovaným programom aj deti. „Veríme, že Živý betlehem priláka do mesta množstvo ľudí všetkých vekových kategórií.“

Prečo práve tento rok?

Prezradila aj to, prečo zažijeme premiéru práve tento rok. Ako vysvetlila, Odbor sociálnych vecí, školstva a kultúry vznikol 1. marca 2015 a práve preto malo mnoho kultúrnych, spoločenských, vzdelávacích a sociálnych aktivít inovovanú formu alebo premiéru práve v tomto roku. Medzi tie premiérové patrí aj Živý betlehem!

„Diváci sa môžu tešiť na dramatizáciu biblického príbehu narodenia Ježiša, ktorá bude umocnená scénou tvorenou hercami – Ježiško, Jozef, Mária, traja mudrci, pastieri a tiež zvieratkami,“ hovorí Petronela Bernáth. Doplnila, že mesto Živý betlehem organizačne pripravilo v spolupráci s Katolíckou spojenou školou v Nových Zámkoch a s Dolinou poníkov v Nových Zámkoch. Doplnila, že dramatizáciu nahrala a upravila Televízia Nové Zámky, technické zabezpečenie podporila spoločnosť NOVOVITAL.

Stane sa tradíciou?

Predstavenie Živého betlehemu sa uskutoční dňa 25. decembra 2015 na pódiu situovanom na Hlavnom námestí. O 17:00 h bude slovenské a o 18:00 h maďarské predstavenie. Spomínané pódium bude na túto akciu dotvorené kulisami vyrábanými špeciálne na túto príležitosť.

„Veríme, že vizuálne aj emocionálne bude toto predstavenie také podmanivé, že Živý betlehem sa stane tradičnou súčasťou Vianoc. Tešíme sa, že prvý sviatok vianočný budeme môcť stráviť ako Novozámčania spolu,“ doplnila.

Foto: ilustračné
Galéria: Oficiálne stránky mesta Nové Zámky

Predstavenie Živý betlehem prvýkrát v Nových Zámkoch
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM