Správy

SOS tlačidlá pomáhajú: Mestská polícia už zaznamenala prípady ich použitia

Záujem o núdzové tlačidlá v Nových Zámkoch rastie. Špeciálnu pomôcku odovzdali ďalším záujemcom.

Ilustračný obrázok k článku SOS tlačidlá pomáhajú: Mestská polícia už zaznamenala prípady ich použitia
Zdroj: TASR

Radnica v spolupráci s mestskou políciou poskytuje službu SOS tlačidiel.

Ide o technológiu slúžiacu na zaistenie bezpečnosti obyvateľov. Vhodná je hlavne pre seniorov, hendikepovaných či ľudí ohrozených vzhľadom na ich zdravotný stav.

„Pre záujemcov je SeniAngel jednoduché zariadenie, ktoré sa aktivuje v prípade problémov stlačením tlačidla, v prípade pádu osoby je aktivovaný pádový senzor. SOS signál prijíma službukonajúci príslušník mestskej polície, ktorý využíva automaticky aktivovanú hlasovú službu a začína komunikovať s ohrozenou osobou. Po spustení zariadenia sa automaticky aktivuje aj GPS lokalizácia, na základe ktorej je hliadka MsP ihneď vyslaná na miesto udalosti,“ povedal pred časom náčelník mestskej polície Jozef Tököly.

Aktuálne príslušníci MsP v spolupráci s Odborom sociálnych vecí a školstva mestského úradu odovzdali ohrozeným osobám ďalších šesť tlačidiel SOS SeniAngel.

"Táto služba sa zatiaľ osvedčila, čo svedčí rastúci záujem o núdzové tlačidlá. Po odovzdaní týchto tlačidiel MsP zabezpečuje už viac ako dvadsať ohrozených osôb. Vlastníci núdzového tlačidla sa cítia bezpečnejšie. Mestská polícia už zaznamenala prípady použitia SOS tlačidla. Ohrozeným osobám pomohla pri rôznych úkonoch a privolala zdravotnícku pomoc,“ uviedol pre web mesta Jozef Tököly, náčelník MsP Nové Zámky.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM