Anton Hrachovský Šport

Slovenský pohár v gymnastike: Novozámčanky vybojovali na domácej pôde víťazstvo v dvoch kategóriách

Túto sobotu sa v gymnastickej hale na Sihoti v Nových Zámkoch konalo 2. kolo Slovenského pohára v športovej gymnastike ženských kategórií. Ako dopadli pretekárky z novozámockého klubu?

Ilustračný obrázok k článku Slovenský pohár v gymnastike: Novozámčanky vybojovali na domácej pôde víťazstvo v dvoch kategóriách
Zdroj: Gymnastický klub Nové Zámky

Pretekárky z ôsmich slovenských klubov, od Bratislavy až po Detvu, sa postupne predstavili v dvoch základných kategóriách (A a B kategória) v preskoku, bradlách, kladine a prostných. Okrem pretekárok z domáceho Gymnastického klubu Nové Zámky na podujatí štartovali aj gymnastky z Bratislavy, Banskej Bystrice, Trnavy, Žiliny, Trenčína, Prievidze a Detvy. Ako sa teda darilo Novozámčankám?

Úspešné debuty najmladších a dve prvé miesta

V kategórii A absolvovali na bradlách svoj debut v kategórii najmladších Caroline Uhrínová a Karla Pálešová. „Vzhľadom na to, koľko málo majú tieto dievčatá natrénované, klobúk dole pred ich výkonmi,“ zhodnotila výkon debutantiek Adriana Korpová, trénerka Regionálneho gymnastického centra talentovanej mládeže.

Rovnako v A kategórii predviedla svoje umenie na prostných Ela Szárazová, ktorá si vybojovala prvé miesto. V A kategórii súťažila na prostných aj Miriam Keresztéšová, ktorá obsadila celkovo 5. miesto. Lara Pálinkášová získala na bradlách 4. miesto a Dominika Korpová štartovala v preskoku ako jediná seniorka vo svojej kategórii.

V B kategóriach pretekali na kladine medzi mladšími žiačkami Lilian Slivoňová (9. miesto), Johanna Strapeková (10.miesto), Miriam Keresztéšová (12. miesto) a Olívia Dobi (13. miesto). Medzi staršími žiačkami obsadila na prostných Lucia Oroszová 7. miesto.

Vedenie a trénerka vyslovili spokojnosť

„S výkonmi našich pretekárok som spokojná. Síce bolo na niektorých dievčatách vidieť trému, lebo mali viac pádov, ako je zvyčajné, ale som spokojná. Dievčatá sa snažili a predviedli slušné výkony. So všetkými som spokojná,“ vyhlásila po pretekoch trénerka Adriana Korpová.

„Som veľmi spokojná. Deti veľmi pekne zacvičili, získali sme aj medailové umiestnenia. Preteky boli veľmi dobre zorganizované, bola dobrá účasť aj športovcov aj rodičov,“ povedala Eleonóra Kotrecová, riaditeľka Gymnastického klubu Nové Zámky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM