Anton Hrachovský Kultúra

Slovenské hviezdy navštívia Nové Zámky: Predvedú unikátnu hru na bicích

Jedni z najlepších slovenských bubeníkov predvedú v Zámkoch novú show. Zahrajú si aj na exotických nástrojoch, ako sú morská mušľa či pieskový bubon.

Ilustračný obrázok k článku Slovenské hviezdy navštívia Nové Zámky: Predvedú unikátnu hru na bicích
19
Galéria
Zdroj: TASR

Bicie nástroje sa tešia veľkému záujmu širokej verejnosti. Prinášajú širokú paletu nástrojov, rytmov a zvukov. Tie už čoskoro zaplavia aj pódium v Nových Zámkoch. V našom meste sa bude konať koncert Marimba Tour.

Projekt Marimba Tour vznikol v roku 2019 ako výsledok niekoľkoročnej spolupráce hráčov na bicích nástrojoch Mateja Smutného a Petra Solárika.

Do Zámkov príde slovenská špička

Obaja protagonisti sú známi najmä z oblasti džezovej a populárnej hudby. Hudobne vyrástli z klasickej hudby, ktorú študovali na Fakulte múzických umení Akadémie umenia v Banskej Bystrici. Tá ako jediná na Slovensku poskytuje vysokoškolské vzdelanie v hre na bicích nástrojoch.

Repertoár zoskupenia tvoria skladby súčasných skladateľov ako Gene Koshinski, Ivan Trevino či Nebojša Jovan Živkovič. Skladby sú energické, zvýrazňujú zemitý “groove”. Okrem marimby, či bubnov rozmanitej veľkosti a ladenia, budeme počuť hru na morskej mušli, piesočnom bubne, africkej kalimbe, či špeciálne vytvorenom nástroji.

Podujatie Marimba Tour sa bude konať 18. októbra o 18:00 v Malej sále Domu kultúry Kovak na Hlavnom námestí. Vstup je bezplatný.

Vo fotogalérii: V Nových Zámkoch sa v máji 2019 konal 3. ročník prehliadky v hre na bicích.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Celoslovenská súťažná prehliadka v hre na bicích nástrojoch v Nových Zámkoch
19
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM