Viktória Botošová Šport

Slovenská futsalová reprezentácia: Takto dopadol posledný zápas v Zámkoch

Oba prípravné zápasy Slovenskej futsalovej repre, ktoré sa hrali v Nových Zámkoch sú za nami. Ako dopadol posledný zápas?

Ilustračný obrázok k článku Slovenská futsalová reprezentácia: Takto dopadol posledný zápas v Zámkoch
Foto: Viktória Botošová

Futsalisti Slovenska remizovali v stredajšom prípravnom zápase v Nových Zámkoch s reprezentáciou Čiernej Hory 2:2. Zverenci španielskeho trénera Marcosa Angula sa s Čiernohorcami stretli aj v utorok a zvíťazili nad nimi 6:3.

Slováci v Zámkoch remizovali

Balkánsky súper sa v odvete zatiahol do obrany. Domáci síce mali viac z hry, no ťažko dobýjali jeho bránku. V 7. minúte Kozár zahral roh na Mikitu a bolo 1:0. Hosťom sa podarilo vyrovnať o tri minúty, keď Brndiara prestrelil z priameho kopu Bajovič – 1:1. Po zmene strán poslal Čiernu Horu do vedenia po ojedinelom úniku Bajčevič – 1:2. Slováci sa pokúšali o vyrovnanie v hre bez brankára a v 36. minúte sa im to podarilo po góle Višvádera – 2:2. V závere Slováci túžili strhnúť víťazstvo na svoju stranu a pokračovali v power play, Kyjovský a Kozár však netrafili prázdnu bránku a tak sa stretnutie skončilo nerozhodne.

Slovensko začalo dlhodobú prípravu na kvalifikáciu dvoma októbrovými súbojmi s Ukrajinou, ktorej v Humennom podľahlo 1:2 a 1:7. Začiatkom decembra si Slováci dvakrát zmerali sily so Slovinskom, nad ktorým v Leviciach zvíťazili 3:1 a 5:2. Vo februári bolo ich súperom domáce Holandsko, s ktorým remizovali 3:3 a v odvete podľahli 1:4.

V pondelok v modelovanom neoficiálnom stretnutí za „zatvorenými dverami“ zdolali Slováci v Dunajskej Strede Maďarsko 3:1, ale zranil sa im Martin Rejžek, ktorý pravdepodobne príde aj o kvalifikačný turnaj o postup na ME 2016 v chorvátskom Dubrovníku (18.-21. marca). Súpermi SR na ňom budú v 6. skupine okrem domácich Chorvátov aj Arménsko a Turecko. Prvý zápas na zverencov Angula čaká v stredu 18. marca o 17.30 h proti Arménsku, o deň neskôr si zmerajú sily s Tureckom (17.30 h). Po dni voľna by mali o postup zabojovať v priamom súboji s Chorvátskom (v sobotu 21. marca od 18.30 h).

Na šampionát postúpia najlepší

Na šampionát priamo postúpia len víťazi skupín hlavného kola, sedem tímov z druhých miest a jeden najlepší z tretieho zabojujú o ďalšie štyri miestenky v dvojzápasovom play off, ktoré je na programe 15.-22. septembra 2015. Finálový turnaj ME sa uskutoční 2.-13. februára 2016 v Belehrade.

Výsledok prípravného zápasu:
Slovensko – Čierna Hora 2:2 (1:1)
Góly: 7. Mikita, 36. Višváder – 10. Bajovič, 29. Bajčevič

Zostava SR: Brndiar (Gašparovič) – Bahna, Mikita, Kyjovský, Drahovský – Fehérvári, Kozár, Rafaj, Brunovský – Rick, Višváder, Zdráhal, Doša

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM