Anton Hrachovský Hokej

Slováci ukončili pôsobenie na MS: V zápase so Švédmi sa presadil i Zámčan, VIDEO

Slovenskí hokejisti sa so svetovým šampionátom 2017 rozlúčili prehrou 2:4 so Švédskom. O ich druhý gól sa postaral rodák z Nových Zámkov. Pozrite si video a fotogalériu.

Ilustračný obrázok k článku Slováci ukončili pôsobenie na MS: V zápase so Švédmi sa presadil i Zámčan, VIDEO
Zdroj: TASR

Švédi mali veľkú prevahu najmä v prvej polovici zápasu, Slováci však podali húževnatý výkon a proti favoritovi dosiahli prijateľný výsledok. O slovenské góly sa postarali Tomáš Matoušek a Andrej Kudrna (na snímke vpravo). Zverenci trénera Zdena Cígera napokon na šampionáte v Kolíne obsadili konečnú 14. priečku, čím prekonali najhoršie umiestnenie (13.) slovenského tímu v histórii.

Druhý gól Slovákov strelil Novozámčan Andrej Kudrna, ktorý tak prelomil streleckú smolu sprevádzajúcu ho počas celého šampionátu. Nakoniec sa mu to podarilo v poslednom zápase, keď úspešne zakončil brejk, do ktorého sa dostal po vysunutí od Adama Jánošíka. Brankárom, ktorého pokoril, bol jeden z najlepších gólmanov sveta Henrik Lundqvist.

„Vedeli sme, proti akému súperovi stojíme. Zdôrazňovali sme si, že nemôžeme hrať tak odovzdane, ako proti Rusom či Američanom. Nemali sme už žiadny tlak. Myslím si, že sme odohrali jeden z najlepších zápasov na turnaji. Som rád, že mi to dnes padlo, ale škoda, že mi to nepadalo aj v zápasoch predtým,“ povedal po zápase so Švédskom Andrej Kudrna.

Za troch najlepších Slovákov na turnaji vyhlásili brankára Júliusa Hudáčka, obrancu Petra Čerešňáka a útočníka Michela Miklíka. Za najlepších hráčov stretnutia vyhlásili Tomáša Matouška a Dennisa Everberga.

Švédsko – Slovensko 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Góly: 5. Nylander (Bäckström, J. Klingberg), 9. Ekman-Larsson (Everberg, Karlsson), 26. Everberg (Karlsson), 60. Karlsson (J. Lundqvist, Hedman) – 25. Matoušek (Skalický, Zigo), 42. Kudrna (Cingeľ).
Rozhodovali: Jeřábek (ČR), Odins (Lot.) – Kohlmuller (Nem.), Lazarev (Rus.), vylúčení: 4:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 10.259 divákov.

Zostavy:
Švédsko: H. Lundqvist – Stralman, Hedman, Ekman-Larsson, Brodin, Edler, Klingberg, Holm – E. Lindholm, Rask, Landeskog – Lindberg, Bäckström, W. Nylander – Everberg, W. Karlsson, Söderberg – J. Lundqvist, Krüger, Eriksson Ek – Nordström
Slovensko: J. Hudáček (26. Janus)- Čajkovský, Sersen, Jánošík, Čerešňák, Mikuš, Gernát, Šedivý – Miklík, L. Hudáček, Dravecký – Haščák, Bližňák, Šťastný – Hrnka, Cingeľ, Kudrna – Matoušek, Zigo, Skalický – Suja

Kudrnov gól si môžete pozrieť na priloženom videu v čase 1:22. Fotogalériu s Andrejom Kudrnom z MS 2017 nájdete pod videom.

Zdroj: YouTube.com
Andrej Kudrna na MS 2017 v ľadovom hokeji
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM