Anton Hrachovský Hokej

Slováci s výhrou proti Veľkej Británii: Nováčikovi MS strelili šesť gólov, FOTO

Slovenskí hokejisti zvíťazili v sobotnom predposlednom prípravnom zápase pred MS v Poprade nad Veľkou Británou 6:1. Domáci reprezentanti mali zápas vo svojej réžii, hernú prevahu potvrdili aj poltuctom gólov, o ktorý sa postaralo šesť strelcov.

Ilustračný obrázok k článku Slováci s výhrou proti Veľkej Británii: Nováčikovi MS strelili šesť gólov, FOTO
9
Galéria
Zdroj: TASR

Zverenci Craiga Ramsayho odohrajú do MS ešte jeden prípravný zápas, v utorok 7. mája nastúpia v Michalovciach proti Nórsku.

Slovenskí reprezentanti boli v úvode aktívnejší, vyťažili z toho presilovú hru, no bez gólového efektu. V 8. minúte sa do sľubnej príležitosti dostal Daňo, ale ani z dorážky neprekonal brankára Bownsa. Ten prvýkrát kapituloval v 10. minúte, keď Zigovej strele pomohol do bránky aj teč britského obrancu. Slováci mali v prvej tretine herne navrch, viac gólov však zo svojej prevahy nevyťažili.

V úvode druhej časti sa k slovu dostali aj hostia, ale ich dve presilovky nepriniesli gólové nebezpečenstvo pre slovenský tím. V 30. minúte sa pred bránku Bownsa dostal Pánik a jeho strelu dorazil Tatar – 2:0. V 35. minúte hostia predsa len skórovali, vylúčenie Černáka potrestal Farmer, ktorý na hranici bránkoviska využil nedôraz obrany – 2:1. Už o 72 sekúnd však bol náskok Slovákov opäť dvojgólový, keď Grmanovu strelu dorazil do odkrytej bránky Sukeľ – 3:1. Slováci hrali v závere druhej časti s chuťou, strelecké vzplanutie ich povzbudilo a v 40. minúte viedli 4:1 po tom, ako sa z dorážky presadil Lantoši.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Na záverečné dejstvo nahradil Godla v slovenskej bránke Čiliaka. Hráči Veľkej Británie neboli v ofenzíve príliš nebezpeční ani v úvode tretej časti a tempo hry diktoval domáci tím. Jeho piaty gól pridal v presilovke Marinčin a prečíslenie dvoch proti jednému ideálne zakončil Liška – 6:1. Slováci kontrolovali hru do konca zápasu, diváci však už napriek viacerým zaujímavým situáciám na oboch stranách nevideli gól.

Po dohode oboch tímov nasledovali po zápase aj doplnkové samostatné nájazdy, v ktorých sa zo Slovákov presadili Studenič a Pánik.

Slovensko – Veľká Británia 6:1 (1:0, 3:1, 2:0)

Góly: 10. Zigo (Grman, Čajkovský), 30. Tatar (Pánik, Sukeľ), 36. Sukeľ (Grman), 40. Lantoši (Marinčin), 46. Marinčin (Jaroš, Nagy), 49. Liška (Koch, Ďaloga) – 35. Farmer (Shields, O'Connor)

Rozhodovali: Stano, Orolin – Gegáň, Smrek, vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 4513 divákov

Zostavy

Slovensko: Čiliak (41. Godla) – Černák, Sekera, Jaroš, Marinčin, Grman, Čajkovský, Ďaloga, Koch – Pánik, Sukeľ, Tatar – Studenič, Zigo, Nagy – Daňo, Marcinko, Liška – Lantoši, Buc, Buček

Veľká Británia: Bowns – D. Phillips, O'Connor, Lee, Richardson, Billingsley, Ehrhardt, Ferrara, Swindlehurst – Mosey, Perlini, Farmer – J. Phillips, Lachowicz, Betteridge – Dowd, Hammond, Lake – Shields, Myers, Kirk

Slovensko porazilo v príprave pred MS Veľkú Britániu
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM