Anton Hrachovský Futbal

Skvelý úspech mladých futbalistov: Prípravkári víťazom ligy Kornela Salátu

Novozámockí futbaloví mládežníci robia klubu i mestu dobré meno. Blysli sa aj prípravkári, ktorí sa stali víťazmi prestížnej súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý úspech mladých futbalistov: Prípravkári víťazom ligy Kornela Salátu
Zdroj: FKM Nové Zámky

Ligy prípraviek Kornéla Salátu je dlhodobá súťaž pre futbalistov – mladších žiakov do 12 rokov, ktorej sa v uplynulom ročníku 2016/2017 zúčastnilo až 21 družstiev z novozámockého okresu. Liga je rozdelená do dvoch skupín, naše mesto v nej zastupujú celky FKM Nové Zámky B, FC Union Nové Zámky, SAVC Nové Zámky a SDM Dominik Nové Zámky.

Do finále bez jedinej prehry

Finálový turnaj sa odohral na štadióne Juraja Szikoru v Tvrdošovciach. Účasť na si na ňom zabezpečili v dlhodobej súťaži víťazi skupín A a B – domáce ŠK Tvrdošovce a tím FKM Nové Zámky B. Novozámčania vyhrali pod vedením trénera Mareka Kodhaja (na snímke) svoju skupinu bez jediného zaváhania, keď si v 18 zápasoch pripísali 18 výhier. Víťazov skupín doplnili na finálovom turnaji družstvá z druhých priečok skupín – ŠK Šurany a MŠO Štúrovo.

Prvé semifinále medzi Tvrdošovcami a Štúrovom skončilo bez gólov. Nasledovali pokutové kopy a do finále postúpili domáci. V druhom semifinále medzi FKM Nové Zámky B a ŠK Šurany si postup do finále po presvedčivej výhre 6:0 zabezpečili hráči Nových Zámkov.

V zápase o tretie miesto narazili na seba MŠO Štúrovo a ŠK Šurany. Po výsledku 5:2 ho vybojovali mladí Štúrovčania. V napínavom finále sa vo výbornej atmosfére medzi ŠK Tvrdošovce a FKM Nové Zámky B zrodil najtesnejší výsledok 1:2. Bolo tak jasné, že cenné víťazstvo v ročníku 2016/2017 putuje výkladnej skrine novozámockého FKM.

Výsledok dobrej práce s mládežou

Pohár pre víťaza Ligy prípraviek Kornéla Salátu – IV.ligy MŽ U12 ObFZ NZ z rúk predsedu ObFZ Petra Kováča prevzal kapitán družstva FKM Nové Zámky B, ocenený bol aj najlepší hráč turnaja, ktorým sa stal Barnabás Rajcsó z MŠO Štúrovo. Druhým najlepším strelcom celej súťaže sa stal hráč FKM Nové Zámky Matúš Kucman. Súperových brankárov prekonal celkovo 76-krát.

„Tieto deti trénujem už približne štyri roky. Družstvo sme prihlásili do 4. ligy, aby získalo viac zápasovej praxe a môžem povedať, že niektorým to pomohlo. Zápasy v 4. lige neboli veľmi náročné a súperov sme zdolávali pomerne ľahko. Finálový turnaj sme tiež zvládli a tak sme sa asi právom tešili z celkového prvenstva. Chlapci sa dobre pripravili na ďalšiu sezónu, kde už budú hrať niektorí druhú a niektorí tretiu ligu mladších žiakov,“ povedal po finálovom turnaji tréner Marek Kodhaj.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM