Anton Hrachovský Hokej

Skvelá správa pre zámockých fanúšikov: Hokejový klub bude mať aj B-tím

Po niečo vyše roku okúsia Nové Zámky znova chuť prvoligového hokeja. Rozhodlo sa o tom na poslednom zasadnutí Výkonného výboru SZĽH.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa pre zámockých fanúšikov: Hokejový klub bude mať aj B-tím
Foto: Anton Hrachovský

V Bratislave, v stredu 2. augusta, zasadal výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Kľúčovým bodom programu bolo schválenie licencií klubov pre všetky súťaže, v úvode prítomní privítali nového člena Miroslava Šatana. Fanúšikov v Nových Zámkoch a okolí určite poteší fakt, že okrem Vyšehradského pohára a Tipsport ligy si užijú aj ďalšie súťažné zápasy.

V Tipsport lige bez Martina, pravdepodobne s Detvou

V Tipsportlige bude definitívne chýbať seniorský tím MHC Martin. V najbližších dňoch sa bude riadiaci orgán najvyššej súťaže Pro-hokej zaoberať účasťou HC 07 Detva v najvyššej súťaži. „Ak Detva splní všetky náležitosti týkajúce sa šatní, hracej plochy, svetelnej tabule a podobne, čo vyzerá, že splní, dostane tiež licenciu na účasť v extralige,“ dodal Valíček. Na uvoľnené miesto v prvej lige bola schválená licencia tímu HC Nové Zámky „B“. „Ak by Detva nesplnila podmienky na účasť v extralige, bude hrať v prvej lige, rovnako ako HC Nové Zámky B. Dohromady by bolo teda v prvej lige jedenásť mužstiev a v Tipsport lige v tomto prípade iba deväť,“ povedal na zasadnutí Výkonného výboru generálny sekretár SZĽH Miroslav Valíček.

Novozámčania aj v 1. Budiš lige

V 1. lige budú Novozámčania hrať s hráčmi, ktorí sa nezmestia do prvého tímu a tiež mladíci. Hlavným trénerom bude Ivan Černý, ktorého asistentmi budú Karol Kolečáni a Szabó István Pál. "S myšlienkou prihlásiť mužstvo do prvej ligy sme koketovali už dávno. Pôvodne sme chceli B-tím prihlásiť už v máji, ale ešte sme nemali jasno v tom, ako budeme mať zložené mužstvo juniorov a dorastencov. Preto sme toto rozhodnutie spravili až teraz. Cieľom B-tímu je pripraviť prechod pre mladých hráčov do mužského hokeja. Budeme v ňom mať hráčov z A-tímu, ktorí sa nedostanú do základnej zostavy a budú presviedčať trénerov svojimi výkonmi, že do A-tímu patria. Taktiež tam budú hlavne hráči juniorského veku a hráči do 23 rokov, ktorí takto budú mať možnosť pripraviť sa na to, aby mohli v budúcnosti hrať hokej na vyššej úrovni vrámci Tipsport ligy,“ prezradil pre klubový web prezident HC Nové Zámky František Sucharda.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM