Správy

Skvelá služba knižnice: Zdravotne znevýhodneným ponúka BEZPLATNÚ donášku kníh

Knižnica Antona Bernoláka v Nových Zámkoch opäť ponúka svojim zdravotne znevýhodneným čitateľom bezplatnú donášku požičaných kníh. Ako informovala knižnica, službu ponúka už piaty rok.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá služba knižnice: Zdravotne znevýhodneným ponúka BEZPLATNÚ donášku kníh
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

V súčasnosti ju využívajú tri desiatky čitateľov, ktorí pravidelne a bezplatne dostávajú požičané knihy až domov.

Aj telefonicky a emailom

„Donášku do domu môžu využiť zdravotne znevýhodnení čitatelia a držitelia preukazu s ťažkým zdravotným postihnutím. Podmienkou je vyplnenie registračného formulára pri prvej donáške. Služba sa dá objednať aj telefonicky alebo e-mailom. V ponuke je aj možnosť výpožičky audiokníh,“ uviedla riaditeľka knižnice Helena Bohátová.

Novozámocká knižnica okrem toho od začiatku školského roka ponúka prvákom zo základných škôl zľavnený poplatok. „Chceme tak podporiť čítanie u detí. Tento školský rok sme prváčikom znížili ročný poplatok na polovicu. Za jednorazový poplatok, symbolické euro, si budú môcť prváci vypožičať knihy počas celého školského roka,“ vysvetlila Bohátová.

Prečítajte si tiež

Spolupráca so školami

Ako doplnila, knižnica aj tento školský rok pokračuje v spolupráci so školami v Nových Zámkoch. Základným a stredným školám ponúka tvorivé prednášky a aktivity zamerané na literatúru, dejepis, biológiu či náuku o spoločnosti.

„Žiakom na prvom stupni ponúkame dramatizácie rozprávok, zážitkové čítanie, tvorbu príbehov, kreatívne dielne. Žiaci na druhom stupni spoznávajú literatúru, históriu, kultúrne dedičstvo a tradície našich predkov. Novinkou knižnice sú tento školský rok prednášky a tvorivé aktivity, zamerané na mediálnu a environmentálnu výchovu,“ dodala Bohátová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM