Anton Hrachovský Správy

Skvelá reprezentácia mesta: Gymnazisti priviezli do Zámkov titul Majstrov sveta!

Fantastickým úspechom sa môžu pochváliť žiaci novozámockého gymnázia. Na Majstrovstvách sveta v robotike v kanadskom Montreale získali titul šampiónov.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá reprezentácia mesta: Gymnazisti priviezli do Zámkov titul Majstrov sveta!
Zdroj: TASR

Nové Zámky majú tím svetových šampiónov. Zaslúžili sa o to žiaci Gymnázia, ktorí uspeli v náročnej konkurencii na tohtoročných Majstrovstvách sveta v robotike – RoboCup Junior v kanadskom Montreale. Ako informoval web školy, už v tomto mladom veku porazili súperov do veku 19 rokov v kategórii OnStage ADVANCE SuperTeam.

Dračí jazdci šampiónmi

V Montreale sa stretlo 4000 návštevníkov a 5000 robotov z 35 krajín sveta.

Tím Dračí jazdci z Gymnázia M.R.Štefánika reprezentoval v zložení Roman Imrich Višňovský, Norbert Széll, Barbora Bardoňová, Štefan Čomor a Michal Tuchyňa.

Federácia RoboCup je uznávaná medzinárodná iniciatíva, ktorej cieľom je rozvoj umelej inteligencie robotov. Vznikla v roku 1997 a jej pôvodným cieľom bolo postaviť tím robotov, ktorí by boli do roku 2050 schopní poraziť ľudských futbalových šampiónov.

Novozámčania sa predstavili v kategórii OnStage ADVANCE SuperTeam. Tá je jednou z náročnejších kategórií, v ktorej môžu súťažiť skúsené tímy. Rozhodcovia z celého sveta posudzujú viacero oblastí, ako technická ukážka, technický rozhovor, súťažný výkon a technická dokumentácia. Úlohou súťažiacich bolo pripraviť robotické predstavenie pomocou autonómnych robotov, ktoré predtým nadizajnovali, postavili a naprogramovali.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM