Iné športy

Skvelá reprezentácia capoeiristov: Doniesli medaily z medzinárodnej súťaže

Nové Zámky sa môžu pochváliť množstvom talentovaných športovcov. Svedčia o tom aj aktuálne úspechy miestnych capoeiristov.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá reprezentácia capoeiristov: Doniesli medaily z medzinárodnej súťaže
8
Galéria

Novozámocký klub capoeiry opäť spravil výbornú reklamu nielen nášmu mestu. V polovici januára sa jeho členovia zúčastnili na medzinárodnej súťaži v Budapešti.

Skvelé umiestnenia

V silnej konkurencii takmer stovky športovcov z dvanástich krajín sa veru nestratili. Aj vďaka ich zásluhe sa Slovensko na tejto súťaži stalo krajinou s najväčším počtom získaných medailí (osem).

Skvelými výsledkami sa prezentovali tieto mená: Vladimír Solčáni s tretím miestom v kategórii dospelých do 82 kg, Karolína Nemčková obsadila tretie miesto v juniorskej kategórii 11–12 ročných, Natália Sipinová si odniesla striebornú medailu (deti do 10 rokov) a Amina Kajtár so ziskom zlata v kategórii detí do 10 rokov.

Prečítajte si tiež

Bojový šport a tanec

„Taktiež nás reprezentovali Laura Rimaszombati, Miroslav Rimaszombati, Patrik Halas. Tentokrát sa im síce nepodarilo bodovať, avšak ich výkony boli obdivuhodné. Súťaž bola pre nás veľkou skúškou ale i skúsenosťou, objavili sme stránky, na ktorých ešte viac popracovať a doladiť tak náš športový výkon na maximum našich možností," prezradil Vladimír Solčáni.

Pokiaľ by ste nevedeli, čo to vlastne tá capoeira je, vedzte, že ide o kombináciu bojového športu a tanca.

„Do svojej súčasnej podoby sa vyvinula v Brazílii, pochádza však z afrického kontinentu, odkiaľ pred niekoľkými storočiami do Brazílie násilne odvliekli milióny pôvodných afrických obyvateľov. Oficiálne zmienky o capoeire ako bojovom športe pochádzajú z osemnásteho storočia," priblížil Solčáni.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé čítanie

OBRAZOM: Novozámockí capoeiristi na súťaži v Budapešti
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM