Anton Hrachovský Správy

Školáci v Zámkoch sa tešia z moderného ihriska: Poslúžiť má aj klubovej mládeži

V areáli jednej z novozámockých škôl pribudlo moderné ihrisko. Okrem žiakov ho bude môcť využívať aj verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Školáci v Zámkoch sa tešia z moderného ihriska: Poslúžiť má aj klubovej mládeži
5
Galéria
Zdroj: Mesto Nové Zámky

Dominanta školského dvora na Základnej škole na Hradnej ulici, ktorej základy boli položené ešte pred štyridsiatimi rokmi, získala novú tvár. V auguste 2019 sa totiž začalo s realizáciou projektu „Šport pre všetkých – výstavba multifunkčného ihriska ZŠ Hradná“.

Moderné ihrisko v jednej zo škôl

Projekt je súčasťou výzvy „Podpory rozvoja športu na rok 2019 so zameraním na výstavbu multifunkčných ihrísk, výstavbu detských ihrísk, údržbu ihrísk, štadiónov a inej športovej infraštruktúry a nákup športovej výbavy, zameraných predovšetkým na deti a mládež.“

V rámci realizácie bol kompletne obnovený povrch ihriska a osadený multifunkčný umelý trávnik. Vďaka jeho materiálovému a konštrukčnému vyhotoveniu, herným vlastnostiam a jednoduchej údržbe bude zabezpečené celoročné využitie ihriska.

„Bezpečnosť žiakov pri hre je zaistená osadením nového mantinelového systému s ochrannými bezpečnostnými prvkami s vysokou mierou odolnosti voči korózii a poveternostným vplyvom,“ informovala hovorkyňa mesta Petronela Bernáth.

Celkový rozpočet projektu predstavoval takmer 67,5-tisíc eur. Z toho prispel sumou 37-tisíc eur Úrad vlády SR, mesto sa na projekte podieľalo čiastkou skoro 30,5-tisíc eur.

Využijú ho aj ostatní obyvatelia

„Očakávame, že vybudovanie nového multifunkčného ihriska bude mať pozitívnu odozvu nielen u žiakov a rodičov školy, ale za účelom dosiahnuť maximálne využitie športového areálu plánuje mesto jeho prístupnosť poskytnúť širšiemu okruhu obyvateľov pri rôznych druhoch športu, deťom a mládeži zapojených v športových záujmových kluboch,“ dodala hovorkyňa mesta.

Ihrisko bude mať v správe Základná škola na Hradnej ulici.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Nové multifunkčné ihrisko v škole na Hradnej ulici
5
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM