Anton Hrachovský Kultúra

Sezóna v amfiteátri sa skončila: Vynovené Kino Mier otvára už o niekoľko hodín

Dlhé čakanie milovníkov filmov je na konci. Zrekonštruované Kino Mier plánuje znovu otvoriť svoje brány. Na druhú stranu, na amfiteátri si tento rok film už nepozriete.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna v amfiteátri sa skončila: Vynovené Kino Mier otvára už o niekoľko hodín
Foto: Anton Hrachovský

Leto je oficiálne za nami, tým pádom je fuč aj obdobie, počas ktorého bolo novozámocké Kino Mier mimo prevádzky. Od 2. júla bolo zatvorené z dôvodu rekonštrukcie. Počas letných prázdnin mohli Novozámčania využiť premietanie filmov v zdigitalizovanom amfiteátri.

Amfiteáter je už zavretý

Amfiteáter je už od 26. septembra zavretý. „Nakoľko počas večerov už pretrváva chladné počasie, a tým sa výrazne znižuje komfort pri sledovaní filmu, rozhodli sme sa sezónu 2018 na Amfiteátri ukončiť,“ rozhodla novozámocká radnica.

Milovníci filmov však neprídu skrátka. Filmy plánované na záver septembra (Moulin Rouge a Pivnica) sa budú premietať v novembri v už vynovenom kine.

Kino Mier znova otvorené

Už na prvý pohľad je najvýraznejšou zmenou úprava priestoru okolo kina. Úpravami prešiel aj interiér budovy. V časti vstupnej haly sa vymenilo kúrenie a inštalované bolo nové chladenie. Vo vnútorných priestoroch prebehla rekonštrukcia osvetlenia.

Zrekonštrované kino Mier sa rozhodla radnica sprístupniť od 28. septembra. Zatiaľ ešte bez plánovanej kaviarne vo vestibule. Vďaka podpore z Audiovizuálneho fondu sa však budú filmy premietať na novom plátne.

Kino bude fungovať už od nadchádzajúceho víkendu, no slávnostné otvorenie je naplánované až na 15. októbra o 18:00. Hudobným hosťom večera bude Peter Balogh Orchestra a vstup bude bezplatný.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM