Anton Hrachovský Hokej

Sezóna nedopadla pre Zámky podľa očakávaní: Napriek tomu trofej získali, FOTO

Jedna z dvoch vzájomných konfrontácií slovenského a maďarského hokeja vyznela v uplynulej sezóne najlepšie pre Nové Zámky. V klubovej vitríne totiž pribudla trofej za zisk Vyšehradského pohára.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna nedopadla pre Zámky podľa očakávaní: Napriek tomu trofej získali, FOTO
6
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Nedávno sme sa pozreli aj na priebeh tipsportligovej sezóny 2018/2019 v podaní Novozámčanov rečou čísel. Popri slovenskej najvyššej súťaži sa klub objavil aj v ďalších dvoch. Rezervný B-tím odohral ročník v 1. hokejovej lige, čo je na Slovensku druhá najvyššia súťaž. Okrem toho nastupovali Zámčania aj v dueloch Vyšehradského pohára. Práve ten sa stal v októbri 2018 ich korisťou. V súťaži štartovalo šesť celkov, po troch zo Slovenska aj Maďarska.

Druhý ročník pre Nové Zámky

Októbrový domáci ligový zápas proti Popradu bol zároveň finále druhého ročníka Vyšehradského pohára. Trofej, ktorú prebrali o niekoľko dní neskôr, sa im podarilo získať bez jedinej prehry. Potrebovali na to päť zápasov, z toho tri proti maďarským celkom a dva proti zástupcom slovenskej súťaže.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Najproduktívnejším hráčom MHC bol 5-bodový Henrich Ručkay (3+2), ktorý vynikal aj v štatistike ± (+6). Najlepšími klubovými strelcami Vyšehradského pohára boli Henrich Ručkay, Juraj Jurík a Adam Zbořil s 3 gólmi. Za nimi nasleduje hneď štvorica 2-gólových strelcov (Slávik, Hain, Fábry, Štrauch).

Práve mladík Sebastián Slávik bol úspešným strelcom v úvode pohára, keď v zápasoch proti Dunaujvárošu a Nitre strelil rozhodujúce góly. Finálový duel proti Popradu strhol na stranu Zámčanov Branislav Fábry.

Najviac gólových prihrávok (3) si pripísala trojica Henrich Ručkay, Peter König a Filip Bajtek. Najtrestanejším hráčom sa stal Adam Zbořil so 6 trestnými minútami.

V bráne sa predstavila dvojica Andrej Košarišťan a Vladimír Glosár. Kým Košarišťan odchytal až 4 stretnutia s druhou najlepšou pohárovou úspešnosťou (94,87 % a 1,5 inkasovaného gólu na zápas), pre Glosára bol duel proti UTE Budapešť jediným medzi tromi žrďami.

Návštevy

V domácom prostredí odohrali Novozámčania tri duely, na ktoré si dovedna našlo cestu 2897 divákov. Najväčšiu pozornosť pochopiteľne pritiahol finálový zápas proti Popradu, ktorý si naživo pozrelo 1563 fanúšikov. Naopak, najnižšiu pozornosť pútalo stretnutie s Ferencvárošom, na ktoré bolo zvedavých iba 476 ľudí.

V priemere tak navštívilo domáce zápasy 965 fanúšikov. V porovnaní s Tipsport ligou (priemerne 1307 divákov) ide o nižšie číslo, čo je určite spôsobené aj nižšou atraktivitou súperov a slabším marketingom súťaže.

Účinkovanie MHC Nové Zámky v 2. ročníku Vyšehradského pohára:

  • DAB Dunaujváros – MHC Mikron Nové Zámky 2:3 (500 divákov)
  • MHC Mikron Nové Zámky – HK Nitra 4:0 (858 divákov)
  • MHC Mikron Nové Zámky – Ferencvárosi TC 4:3 (476 divákov)
  • UTE Ujpést – MHC Mikron Nové Zámky 4:9 (244 divákov)
  • MHC Mikron Nové Zámky – HK Poprad 2:1 (1563 divákov)

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Hráči MHC Nové Zámky si prebrali trofej za Vyšehradský pohár
6
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM