Anton Hrachovský Hokej

Severská istota v bráne nováčika: Joakim Lundström ťahá Nové Zámky do playoff

Od októbra háji novozámockú bránu švédsky gólman Joakim Lundström. Veľmi rýchlo sa stal miláčikom domácich fanúšikov a zaradil sa medzi špičku ligy.

Ilustračný obrázok k článku Severská istota v bráne nováčika: Joakim Lundström ťahá Nové Zámky do playoff
Foto: Rastislav Búgel

Hneď po príchode do tímu sa stal miláčikom novozámockých fanúšikov. V priebehu sezóny predviedol niekoľko excelentných zákrokov, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani brankári NHL. To je švédsky brankár v službách Nových Zámkov – Joakim Lundström (na snímke). Aj vďaka jeho spoľahlivým výkonom sú Novozámčania stále v hre o postup do playoff.

V doterajšom priebehu sezóny odohral Joakim Lundström za Nové Zámky 32 stretnutí, v ktorých sa môže pýšiť druhou najvyššou (92.47 %) úspešnosťou zákrokov spomedzi všetkých tipsportligových brankárov. Prvý je s 92.87% Jason Bacashihua z Banskej Bystrice. Lundström k tomu pridal navyše 4 čisté kontá, čo ho radí v tejto štatistike tiež na druhé miesto za Bacashihuu. V priemere inkasoval Švéd 2,66 gólu za zápas.

Za jednu z kľúčových osobností nováčika ligy považuje Lundströma i tréner Novozámčanov Štefan Mikeš. „Ja si myslím, že kľúčových hráčov musí byť viacej, ale brankár je vždy kľúčový hráč. On vždy rozhoduje o výsledku. Či už pustí nejaké góly alebo chytí nejaké gólové príležitosti. Joakim chytá dlhodobo veľmi dobre. Samozrejme, že nám pomáha, pretože teraz máme oslabenú obranu. Máme jedného vylúčeného obrancu, jedného zraneného. Hlavne Mäkinen je veľmi citeľné oslabenie. Nemáme takú šírku kádra, takže na ľade sa vyskytnú nejaké chyby. A aj práve vtedy chytá veľmi dobre,“ vyjadril sa na Lundströmovu adresu tréner Nových Zámkov Štefan Mikeš.

Rodák zo švédskeho Gävle, ktorý len prednedávnom oslávil 33. narodeniny, je tiež bývalým juniorským reprezentantom ´Tre Kronor. V minulosti pôsobil aj v drese Admiralu Vladivostok a Medveščaku Záhreb (KHL), IFK Helsinky (Fínsko) či Leksands IF (Švédsko).

Joakim Lundström - HC Nové Zámky
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM